0
9 In Inredning

Inspirerande kaféer?

Kafé

Tycker att det råder brist på inspirerande kaféer i Stockholm. Kaféer vars inredning är väldesignad men ändå har ett djup och en själ. Som på bilden ovan – varma färger, mönster, bilder på väggarna, mycket ljus… Det finns ju några få… Men för få.
Eller har ni några tips?

Skulle lätt öppna ett eget kafé om det inte vore så att jag gick i skolan och hade en massa andra planer och projekt på gång… Nackdelen i Sverige är väl att det är svårt att slå igenom med något annat än Coffecup och Espresso House. Det var ju därför Starbucks dissade oss om man säger så :P Men det går…

Hur är det perfekta kaféet egentligen? :)

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  dsf
  16/11/2007 at 11:05 am

  Jag håller med i länder som italien, frankrike är utbudet enormt och alla är inhemska underbara kaffeen.

 • Reply
  Annelie
  15/11/2007 at 6:25 am

  Ett fik att rekommendera på Söder är det lilla, men väldigt charmiga Café Lola på Renstiernas gata (inte långt från korsningen Folkungagatan). Där får man goda smörgåsar, gott kaffe och te, färskpressad juice med mera. Dessutom är de två kvinnorna som driver det mycket trevliga. Enda nackdelen är att det ofta är fullt. :P

 • Reply
  Filippas mode
  14/11/2007 at 9:25 pm

  Oh, om du letar café med mysig inspirerande secondhandkänsla – gå raka vägen till Sturekatten på riddargatan alldeles vid grevturegatan! Ligger undangörmt en trappa upp i en gammal (antik?) lägenhet och har en helt otroligt mysig atmosfär! Alla möblerna är individuella och på de små borden ligger spetsdukar. Supergott kaffe har dom också!

 • Reply
  Mjuk
  14/11/2007 at 6:01 pm

  Tycker att Gateau har en ganska schysst café i Sturegallerian. Gemytlig inredning i rött och vitt. Sen har de bra utbud av te (man får en kanna och påtår därtill) och godsaker. Jag håller med dig om att det saknas inspirerande caféer här i Sthlm. Själv skulle jag vilja ha fler caféer med bordsservering. Finns bara på Vetekatten och NK vad jag vet. Fler förslag?

 • Reply
  Lolita
  14/11/2007 at 2:30 pm

  Janice: Jag har hört att de inte trodde på den svenska marknaden… Förresten har ju Starbucks en bra kaffesmak? Till skillnad från t ex 7eleven som säljer en massa kaffe… :P

 • Reply
  Jannice
  14/11/2007 at 1:18 pm

  … Fast starbucks pallade ju inte Sverige på grund av de hårda krav vi har på kaffesmaken som jag förstod det.

 • Reply
  Josefine
  14/11/2007 at 10:54 am

  Det mysigaste caféet jag vet är Tant Gredelin i Enköping. Helt klart värt ett besök. Det är inrett i gammal stil med ljusblåa väggar, gamla renoverade möbler. Allt serveras i söta serviser, kaffet i kanna. Allt är hembakt och skitgott. Klart värt ett besök.

 • Reply
  KimJ - Vardag & Design hjälp
  14/11/2007 at 9:49 am

  Ha en bra dag! Kram KimJ

 • Reply
  Johanna
  14/11/2007 at 9:36 am

  Perfekta caféet har en snygg inredning, olika färg er och flera sorters sittplatser som stolar, soffor, fötöljer. Bra ljus och goo latte och annat gott :)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.