0
2 In Inredning

Antikviteter lockar…

Collecting Antiques
Hallfotöljen – perfekt när du knäpper på skorna på morgonen och när du lämnar ifrån dig favoritväskan på kvällen…

Tänk helvita, knarriga trägolv, krämvita väggar, minimalt med prylar och några få möbler med personlighet. Möbler som har en historia – något att berätta. Kanske har man klätt om och målat dem själv, kanske köpt dem färdiga på auktion och de uppfyller ett klart och tydligt syfte i hemmet (de är alltså inte bara dekorativa).

1. Bli insatt i ämnet
Läs någon bra bok om antikviteter, fråga någon vän som brukar gå på auktion, lär dig hur man klär om möbler. Det krävs inte mycket men resultatet blir finast om man inte bara slarvar ihop något. Dessutom håller det längre.. :)

2. Klä om en fotölj
Det enklaste är att koncentrera sig på klassikern – den antika fotöljen. Gå på auktion och scanna internet efter den perfekta modellen. Hitta ett underbart tyg (kanske ett Josef Frank-mönstrat eller ett enfärgat i favoritnyansen?). Måla om stommen på fotöljen i valfri färg (det finns hur många valmöjligheter som helst – modernt svart eller romantiskt vitt och nött?) och sätt igång med projektet!

3. Var kreativ!
Det bästa med antikviteter är att du själv bestämmer precis hur de ska se ut. I ett modernt och minimalistiskt hem så kan det vara intressant när färg och form möter det förflutna i en möbel. Testa att kombinera roliga mönster med starka färger på något så enkelt som en pall och ha den i ett i övrigt färglöst rum – en tveklös färgklick i tillvaron! :)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Linda - Sjuktbra.blogg.se
  03/09/2007 at 9:50 am

  älskar väskan :)

 • Reply
  donnasandra
  03/09/2007 at 9:32 am

  Borde läsa några böcker i ämnet. Morfar hänger ofta på auktioner och har gjort om ett gammalt fönster till en spegel åt mig. :-)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.