0
2 In Archive

Is this Cavalli?

Roberto Cavalli

Tycker att det är lite konstigt att Cavallis kollektion för H&M är så otroligt olik hans vår/sommar-kollektion för sitt eget modehus. För H&M är det djurprint som gäller. Väldigt Cavalli. Men i s/s-kollektionen 08 har han helt gått ifrån sin signaturstil och istället kört på blommiga chiffongklänningar, puffiga håruppsättningar och 70-talsaktiga mönster med snirkliga blommor i lavendelfärgat.

Är det för att skapa balans mellan kollektionerna? Eller är H&Ms framförhållning grym vilket innebär att ett tyngre, guldigt och blingat mode är på ingång om några säsonger? Eftersom att en hippie-era känns aktuell (klädmässigt) i vår så skulle blingat och leoparmönstrat vara den logiska kontrasten våren 09. Om vi ska ha grym framförhållning dvs.. ;)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  LisaMarie
  07/11/2007 at 9:38 am

  Hmm… Det var faktiskt lite intressant att tänka på det där :) Och tål att tänkas på. Dock ska jag väl tillägga att jag (som har noll koll på designers stilar egentligen) så smått börjar komma underfund med att jag inte är så förtjust i Cavalli.. Hm kollektionen tycker jag faktiskt är ganska anskrämlig, alldeles för trashig för min smak…. Och bilderna ovan.. är för 70-tal, för hippie :p

 • Reply
  Dashy
  07/11/2007 at 9:22 am

  Wow, vad kul! Jag har själv funderat över att posta ett inlägg om samma funderingar! Jag tyckte faktiskt om Cavallis vårkollektion och jag anser att det är ganska uppenbart att djurmönstrade röda-mattanklänningar inte funkar på vem som helst.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.