0
12 In about Lolita

No more masskonsumtion.

Bright future shopping

Okej, jag har gett mig själv ett löfte. Inga fler spontanköp. Inga fler budgetmärken. Genomtänkt, lite dyrare shopping – less is more. Det enda jag får frossa i är skor i olika prisklasser…

Visst är det tufft men i längden tror jag att man vinner på det. Man får en garderob i högre kvalité där varje plagg används och där man slipper den här masskonsumtionen av kläder och prylar som aldrig används utan bara hänger ut genom garderoben. Det är ju ändå så att man i slutänden uppskattar sina riktiga investeringar lite mer och använder dem med en omsorg som budgetplaggen aldrig får uppleva. Hellre fyra favoritplagg än åttio trendplagg som ligger och trycker.

Håller er uppdaterade här på bloggen om hur det går. Jag tror att jag klarar det faktiskt… Någon som är med mig? :)

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Sigrid
  31/08/2007 at 8:11 am

  låter som en bra deal, men jag kommer nog aldrig kunna hålla mig riktigt från zara, hm och secondhand!

 • Reply
  sabina
  30/08/2007 at 7:15 pm

  I’m with you!

 • Reply
  jessica
  29/08/2007 at 8:02 pm

  den här bilden va också helt fenomenal.

 • Reply
  Bettan
  29/08/2007 at 7:42 pm

  Har funderat på det där ett tag nu, antar att det är lika bra att försöka nu när vi är så många! (-:

 • Reply
  Anna
  29/08/2007 at 6:55 pm

  Jag är helt klart med dig! Jag måste även tillägga att man ju faktiskt gör miljön en väldig tjänst om man inte bara köper slit- och slängprodukter. Nej, kvalitét framför kvantitet!

 • Reply
  Linnea
  29/08/2007 at 5:32 pm

  Jag har också lovat mig något liknande den här hösten. Bara köpa plagg jag verkligen vill ha, helst sådana av bättre kvalitet!

 • Reply
  peachgirl
  29/08/2007 at 1:11 pm

  Jag tror på en mix. Några väl valda investeringar i designerklassen (välgjorda underkläder är ett abbsolut måste!) att blandas med några trendplagg (lite kul kan man få ha) och så en “mellankategori” med basplagg i bra material (lammull, bomull, silke osv).

 • Reply
  Astrid
  29/08/2007 at 10:13 am

  Jag är delvis med. Har just sorterat ut det jag inte använder eller som är för litet eller helt enkelt bara FEL, och även om de kläder jag inte längre vill ha går till välgörenhet känns det lite ångestladdat att jag köpt så mycket som aldrig blev bra. Primark är speciellt farligt här i England. De har bra skor, accessoarer, underkläder och pyjamasar men kläderna (med vissa undertag) är inte särskilt bra kvalitet. Så det håller jag med om: Undvika de där kläderna som man inte ens är så entusiastisk för från början.
  Men förutom det tänker jag bara se till att det jag köper är i bra material som håller länge.

 • Reply
  fanny
  29/08/2007 at 8:32 am

  bra skrivet, precis så jag tänker. säkerligen därför min garderob inte är enorm men lagom stor för att jag ska ha dedär favoritplaggen som kostat lite mer och som hänger med dag ut och dag in :)

 • Reply
  Nathalie
  29/08/2007 at 7:41 am

  Det där har jag med tänkt att börja med.. Vet inte om jag skulle klara det dock, vet inte om jag har tålamod nog för att spara pengarna för att lägga på dyrare grejer.

 • Reply
  ingela
  29/08/2007 at 6:30 am

  Yeah! Men håll oss uppdaterade. Själv har jag försökt mig på det här tusen gånger men sen får man alltid en formsvacka i nåt skede… :p

 • Reply
  Lilly
  29/08/2007 at 5:45 am

  jag är helt på. flyttade till stockholm för två veckor sen och då tänkte jag “inga mer tråkiga billiga plagg som man köper bara för att”. nej, nu är det de där plaggen som får en att hoppa upp och ner som gäller.
  nystart helt enkelt.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.