0
32 In about Lolita

“Don’t get mad, get even”

Top 10
listmallen är snodd från Tyska Vogue, sista sidan.

Det finns förstås trender inom mode som jag inte gillar, även om jag sällan skriver om dem. Men nu har jag sammanställt en lista över tio saker jag bara inte klarar av… :P

1. Carin Westers skjortklänning – Otrendig, ofeminin och uttjatad. Svensk mainstream-design när den är som värst helt enkelt.
2. Parkasen – Ett ytterplagg som får mig att rysa! Groteskt, grovt och… fult! Framförallt osmickrande.
3. Giles Deacon för Mulberry – Kändes daterade så fort de kom. Nitar i all ära men det här är inte snyggt. Kan nästan garantera att de kommer hamna på någon lista över de fulaste trenderna 07.
4. Essie+chockrosa – Vad är grejen med Essie egentligen? Det har tjatats om dessa nagellack nu i över ett år och jag blir snart galen.. :P Sedan är färgen hemsk också. Speciellt på trettioåringar.
5. Acnes "Lena" – Jag är trött på att alla ska ha på sig samma saker så fort något slår igenom. Fegt. Lena-jeansen har blivit som något slags accepterad mellanting för de som inte vågar ha hög midja men vill följa trenden.
6. Batikväska – Bara för att Miu Miu plötsligt gör en batikväska och satsar stenhårt på marknadsföring så betyder inte det att den automatiskt blir årets it-väska. Betvivlar att någon hade kollat på den om den varit seconhand.
7. Tightsen – Okej, förlåt då, så många verkar ju gilla dem men jag är INTE en av dem. Är evigt trogen strumpbyxorna som både är mer smickrande för benen och outfiten.
8. Gråa strumpbyxor – Nej, tack. Jag lämnar den trenden åt fritidsbarnen :P
9. Proenza Schouler kjolen – Den här kjolen är för mig ett lika stort mysterium som Bermudatriangeln. Den är otroligt tråkig, färgerna är hemska och modellen osmickrande. Vad är grejen? Varför hypas den så?
10. Remskor – ÅH! De är så hemska att jag är lite chockad över att jag lagt upp dem på bloggen! Förstår inte hur man kan ta på sig något som ser ut som en stödstrumpa….

Om du gillar något så behöver du inte ta åt dig, se det som en utmaning och skriv en egen lista istället. Det här är ju bara mina åsikter och det är inget som säger att de är de rätta, jag är trots allt ingen självutnämnd modeexpert :)
Eller som Ivana Trump sa efter skilsmässan;
"Don't get mad, get even."

Andra bloggar om: , ,

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply
  fashionable
  21/05/2007 at 1:16 pm

  Hahaha, det var den bästa listan jag har sett på länge :)

 • Reply
  Anonymous
  20/05/2007 at 8:48 pm

  håller med dig halft!
  Leggings ned till ankeln med ex ballerina skor KAN vara väldigt sött och snyggt(allafall när jag har det (;
  )
  jag gillar ej leggings som går till halva vaden och är färgade.
  Gråa leggings / strumpbyxor förstår jag inte varför du dissar!?
  Jag har ett par jätte fina mörkgråa leggings som går ned till ankeln och dom är mycket roligare att ha till ex en svart klänning. Istället för att ha svart och svart, vilket kan bli tråkigt !
  Men skorna var AS fula och jag hatar batik !
  (;
  men det är kul att du kör din egen grejj, och det är ju bara bra att alla inte har samma smak , för då skulle världen inte vara så himla rolig om alla gick runt och såg likadana ut !
  Sluta dissa hotspot !
  Hon är grym ! :D

 • Reply
  Camilla
  20/05/2007 at 7:02 pm

  Haha, så uppfriskande! Måste dock skamset erkänna att jag har Carin Wester skjortan. Fast jag har sytt in den så min är lite mer kvinnlig… Dessutom har jag HEX Lena, inte Tube (det är väl ok?) och så älskar jag PS-kjolen, fast i den andra färställningen… Annars kan jag inte annat än instämma! ;)

 • Reply
  Anonymous
  20/05/2007 at 4:11 pm

  har lite svårt för svarta nylonstrumpbyxor eftersom det är snyggast när de är heltäckade (som de oftast inte är) tips på heltäckande strumpbyxor?

 • Reply
  Louise
  20/05/2007 at 2:46 pm

  Även om jag älskar min parkas, är kåt på lackväskor a lá Giles och gillar höga jeans så måste jag säga att det var klockrent. I like it, brukar själva dissa och hissa i bloggen. Och batikväskor, d e t
  ä r
  s å å å å
  fult!

 • Reply
  Jennie
  20/05/2007 at 11:42 am

  Håller med dig på alla punkter. Hemskast är dock kjolen. Finns de något fulare än en tajt, trist och dessutom randig kjol?

 • Reply
  Julia
  19/05/2007 at 1:20 pm

  Det här vill jag och många andra se mer av – differentierade modebloggar. Att kopiera “hypade” stilar kan vemsomhelst göra!
  Härligt och faktiskt rätt modigt.

 • Reply
  Anonymous
  19/05/2007 at 12:14 pm

  Haha, hade jag en blogg skulle just detta ha listats på de trender jag inte förstår mig på… Minus typ en punkt så var detta klockrent överenstämmande med vad jag ofta dissat :P Tack för en underbar blogg!

 • Reply
  Bjooti
  19/05/2007 at 11:32 am

  Ha ha, men jag skojade bara. Smaken är ju som baken :D Tycker att det var jättekul med din kritiklista. Glömmer aldrig när jag kritiserade jordgubbshalsbandet förra sommaren, jädrar vilket hallå det blev. Gillar både dig, din blogg och ditt namn ;) Kram

 • Reply
  Anonymous
  19/05/2007 at 11:16 am

  Jag håller med hotspot. Hon kör alltid samma stil: skor skjorta, tights samt kofta. jag tycker perosnligen att hennes stil är tämligen enkelspårig. Jag föredrar din stil. kanske för att den påminner mer om mig? ;)

 • Reply
  Alma
  19/05/2007 at 11:05 am

  Tack Lolita! Det här var modigt och roligt! Jag håller med dig! Jag förstår inte heller hypen kring parkasen och de där stora skjortorna med tights till. Jag har tänkt att eftersom jag är så pass gammal att 90-talsmodet finns väl i minnet, att det var därför jag kände – hjälp! Skönt att inte vara ensam… =)

 • Reply
  Lolita
  19/05/2007 at 11:04 am

  Ylva: Intressant! :)
  Amanda: Det trodde jag med! :D
  Pernilla: Ja nu när du säger det så..
  Ang min kommentar högst upp: det blev en massa fårgetecken på fel ställen, det är för att jag skrev den i Word (så att jag slipper scrolla upp och ner) och den sätter frågetecken på ställena där det var … eller “.

 • Reply
  Pernilla
  19/05/2007 at 10:32 am

  Batikmönster är nog det fulaste som finns. Btw, allt det där tycker jag låter väldigt Hotspot.

 • Reply
  Amanda
  19/05/2007 at 10:22 am

  Skönt att någon vågar dissa parkasen! Trodde ett tag att det bara var jag som ogillade den! =)

 • Reply
  Ylva
  19/05/2007 at 10:00 am

  Jag gillar kjolen och skorna! Grå strumbyxor är fint på vintern men resten… Usch! (leggings är bra som långkalsonger)

 • Reply
  Lolita
  19/05/2007 at 9:26 am

  Felicia: Det har du rätt i..
  Linnea: Vad kul! :D
  Åsa: Haha, förstår dig! Men jag kritiserar bara trender för att jag inte tar dem så seriöst. Mode ska vara kul och alla får tycka som de vill, tänk så tråkigt om alla tyckte likadant.. :P Vad kul att du höll med dock :)
  Maria: Gör så! :)
  Sorbonne: Vad kul att du också tycker det! Håller med dig också :)
  Mathilda: Men det är bra att du står för det du gillar för som sagt; det finns det ju egentligen inget rätt och fel.. :)
  Danni: Iblnad känns det som att modehusen säljer på oss saker som är fula men kallar dem moderna. Fast sen finns det ju iofs folk som gillar sakerna och det är verkligen inget fel med det.. :)
  Marie: Jag tänker på svarta strumpbyxor, det framgick nog inte så tydligt. Jag menar jeansen på bilden (tror att de heter Hex). Gillar förresten din kommentar! Bara för att jag inte gillar något på listan som du gillar så behöver det inte betyda att jag har rätt. Man ska stå för sina åsikter :D
  Izabella: Tack för en superfin kommentar! Blev jättesmickrad! :D
  Anonym: Kul med dina lite längre, personliga reflektioner! Det är alltid uppfriskande att få höra en annan sida av det hela :)
  Bjooti: Nej, det tycker jag verkligen inte att du ska göra! Även om det finns trender som jag oftast tar avstånd från så tror jag starkt på (som mamma brukar säga) att ?det finns en tid för allt?, vilket betyder att man aldrig ska avsäga sig helt från något då man förr eller senare lika gärna kan komma att gilla det (eller iaf förstå det och tycka att det är snyggt på andra). Men om jag tänkte så så skulle jag aldrig kunna skriva en enda kritisk lista :). Det finns självklart saker på den här listan som jag kan förstå ? har vänner som kan bära upp vissa av trenderna hur snyggt som helst, men däremot känns det ibland bra att få kritisera modet lite också. Ber om ursäkt ifall du tog åt dig men råder dig till att inte göra det då det verkligen inte var riktat mot dig på något sätt!
  Caroline: Kul kommentar! Tycker att det är jättekul att läsa kommentarer där ni inte håller med men ändå försvarar det ni gillar. Självklart gillar ju inte alla min sti lheller men som sagt så finns det inget rätt och fel, på någon annans lista kanske alla mina favorittrender skulle finnas listade som värdelösa? Bara man själv passar i det så :)

 • Reply
  Victoria
  19/05/2007 at 9:05 am

  Haha! Håller SÅ med dig om den neonrosa trenden, “jesussandalerna” och det batikmönstrade. Däremot ÄLSKAR jag det Giles deacon gjort för Mulberry, så där är jag inte alls med. ;D

 • Reply
  emma
  19/05/2007 at 9:00 am

  Marie: du ser väl på bilden vilka jeans det är?

 • Reply
  Caroline
  19/05/2007 at 8:27 am

  Kul läsning! Jag förstår dina synpunkter även om jag inte håller med dig i allt (har du sett bilden på Kirsten Dunst i den grå/gröna Proenza-kjolen? SÅ ska den se ut!) Chockrosa nagellack är snyggt till en i övrigt nedtonad färgskala på kläder, men jag bryr mig inte ett skvatt om märket på lacket. Angående Acnes Lena Tube så känns det väldigt knepigt att halva Sveriges modeelit har fallit för just de byxorna när de ofta förespråkar vikten av en egen och personlig stil… Jomenvisst! Fortsätt gärna vara lite elak, för det är så trist när alla hyllar samma saker!

 • Reply
  Bjooti
  19/05/2007 at 8:20 am

  “4. Essie+chockrosa – Vad är grejen med Essie egentligen? Det har tjatats om dessa nagellack nu i över ett år och jag blir snart galen.. :P Sedan är färgen hemsk också. Speciellt på trettioåringar.”
  – nu blir jag nästan lite sårad.

 • Reply
  Anonymous
  19/05/2007 at 8:01 am

  jag hålelr med dig till ator del. parkas är fult, och jag har från början avfärdat den hemska trenden med en rynkad näsa och en föraktfull min.
  Kjolen är förfärlig och jag har nog aldrig sett en fulare nyans av röd. Den är genuint förfärlig, liskom skorna som ingen rättänkande människa bör sätta på fötterna.
  Skjortklänning kan vara mycket fint, men denna är inte snygg någonstans. Såvida man inte vill se ut som ett tält, förstås.
  Svarta leggins kan jag använda då jag vill klä ned något, men då sådana som går ner till ankeln samt matchade m höga pumps. men riktiga dagis-tights – nej tack! Annars ser jag jättekort ut. Det värsta är nog de tjejer som har vita tights som slutar på mitten av vaden. Då ser de både tjocka och kort ut – smart tänkt!
  jag gillar din lista, den är betydligt mer personlig och fritänkand eän flera andra bloggerskors!

 • Reply
  Izabella
  19/05/2007 at 7:18 am

  ville bara säga att jag kan inte annat än hålla med till varje punkt! klockrent! mode ska vara kvinnligt och smickrande! mycke hemskheter så som tights, parkas, nitarmband m.m. känns som bara att svenskar måste “hoppa på” för att vara “it-s” eller nåå. Tack för din sida, du är en av de få modebloggarna som jag anser har stil och ej följer varenda “trendnyck” utan tolkar modet som de ska tolkas på ett kvinnligt och tilltalande sätt :) keep up the good work. mvh//izabella

 • Reply
  Marie
  18/05/2007 at 8:56 pm

  Ja, till stora delar håller jag med dej ( har trots allt “bara” parkasen och tightsen av grejerna på listan), men ett par reflektioner: “gråa strumpbyxor” är väl trots allt också strumpbyxor vilket du ju föredrog framför tights? Eller menar du att det är svarta strumpbyxor som gäller? Sen undrar jag vilka jeans det är du dissar, för “Lena” är en färg/tvätt som Acne har på flera olika modeller (t.ex “Hex Lena” och “Tube Lena”)?
  Värst av alla tycker jag att remskorna är! Huh, får ortopedisk/klumpfots/handikappsvibbar, om du förstår vad jag menar ;)!
  Kul lista annars!
  PS. Kom precis på en grej till jag har: rosa nagellack från Essie! Och dessutom är jag över 30!!

 • Reply
  Danni
  18/05/2007 at 8:41 pm

  Kul, nästan allt som fanns med på din lista är sådant som är “modernt” i år. Fast jag håller md dig, om de flesta punkterna, de skulle man kunna klara sig utan!

 • Reply
  Paulina
  18/05/2007 at 8:35 pm

  Snyggt snyggt snyggt!

 • Reply
  Mathilda
  18/05/2007 at 7:51 pm

  Nagelacket och parkasen gillar jag grymt mycket ! :) Men rästen håller jag också mer eller mindre med om! Kram ♥

 • Reply
  Matilda
  18/05/2007 at 7:44 pm

  åh jackan och skjortan är underbara!

 • Reply
  sorbonne
  18/05/2007 at 7:38 pm

  Åh – äntligen lite kritik mot alla dessa överdrivna mainstreamsaker. Ska jag vara helt ärlig håller jag med om allt, speciellt remskorna och tajtsen (det var inte ens snyggt när jag gick på dagis). Strumpbyxor förgyller allt.

 • Reply
  Maria
  18/05/2007 at 6:47 pm

  Kanske jag också skulle göra en sån lista! :)

 • Reply
  åsa
  18/05/2007 at 6:06 pm

  Himmel!!!!!
  Om jag hade vågat säga vad jag tyckte på detta vis när jag var så pass ung som du är så…..nej, jag vet inte vad som hade hänt jag hade aldrig vågat. Nuförtiden skyller jag min ålder på att jag skippar vissa modetrender. Det där med strumpbyxor/tajts är ju klockrent!! Dessutom – förutom att tajtsen förkortar mina redan korta ben så är det ju så otroligt opraktiskt att frysa om anklarna samt att plötsligt bli barfota om man går hem till någon (och inte tagit med sig inneskor, då).
  Du har prickat in precis exakt alla grejor som jag ogillar i modet just nu och av exakt samma anledning som jag ogillar dem!! Ah, vad du stärkte min självkänsla där – tack för det!

 • Reply
  Linnea
  18/05/2007 at 6:02 pm

  Haha, gud vad skönt att någon äntligen vågar ´dissa´saker. Är såå trött på en del människor som inte tänker efter vad som är snyggt utan bara kör på för att det är trendigt! Jag antar “utmaningen”!

 • Reply
  Felicia
  18/05/2007 at 5:33 pm

  Parkasen är snygg men det andra…Varför Essie när Mavala har i Sverige för 35 :- i snygga färger?

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.