0
7 In Beauty

Sköna gröna

Ögonskugga

Den här makeupen tycker jag var himla fin.
Men hur sjutton får man till det?
några förslag? :)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Malin
  04/02/2008 at 6:59 pm

  Det allra första som ploppade upp i mitt huvud när jag såg det där var att jag tänkte att man förmodligen först lagt nästan som något talkliknande på de områden där det är tunnt med ögonskugga, sen dagit ett streck med vaselin med en tunn pensel och sen “dustat” på ögonskuggan, blinkat och voilá :D Det går nog att göra på tusen olika sätt, men så skulle nog jag gå till väga. Nu har ju jag sån “tur” att om jag använder ögonskugga med torr pensel så blir det sådär av sig självt :)

 • Reply
  Sofia
  04/02/2008 at 4:42 pm

  För mig blir det så av sig själv och jag har tyckt att det har varit fult men nu har jag ändrat min åsikt lite. det här var ju häftigt.
  Ja man kan ju ta en ljusare grön över hela ögonlocket och sen en mörkare grön på kanterna, som på bilden, och sen med en smal pensel drar man sträcket där. kanske nån form av vaselin under :D

 • Reply
  Ina
  04/02/2008 at 3:44 pm

  Jag skulle gjort så att jag målar med en svart kajal strecken som finns på hennes ögonlock och sedan skulle jag lägga på den “vanliga” ögonskuggan över det. Då fastnar den gröna ögonskuggan på kajalen och det blir sådär :D

 • Reply
  Katja
  04/02/2008 at 3:23 pm

  Tuschpenna? ;)

 • Reply
  Nathalie
  04/02/2008 at 11:49 am

  Det andra alternativet är att använda en skogsgrön eyeliner för att skapa vecket…

 • Reply
  Lina
  04/02/2008 at 11:30 am

  Ganska enkelt faktiskt. Börja med en mörkar grön som du lägger på yttre kanten av ögonlocket (som på bilden), lägg sedan en mer skimrig ljusare på inre delen av locket (även det som på bilden). Det mörkare gröna strecket kan man fixa med antingen vattenfärger för ansiktet eller genom att skaffa the mixing liquid från make up store (tror face har ngt liknande fast som inte är fullt lika bra). Sedan tar man en lagomt tjock pensel och målar dit strecket, låter det torka och voila. Om man använder den där vätskan behöver man bara ytterst lite och man blandar det med samma skugga som man använt för yttre delen av ögonlocket.

  Var det hela förståeligt?

 • Reply
  Angelica
  04/02/2008 at 9:25 am

  Fint! Men jag tycker det ser ut att vara så enkelt som att ögonskuggan lagt sig i vecken. Testa att lägga skuggan över hela locket upp till globlinjen, sen dutta vaselin eller någon krämig highlighter över. Blinka extra mycket & hoppas på det bästa =)

  Eller så kanske man kan ta en ljusare grön skugga, sen måla linjer & duttar med en mörkare grön kajal.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.