0
12 In Archive

Att tänka grönt…

Ekologiskt

"Det farliga är om det bara blir en fluga. Har varit med om det tidigare, då förvandlades hela moderedaktionen till en oblekt linnesäck. Efter några modereportage självdog ekomodet. Vad kan få det att lyckas denna gång? Jag hoppas att det handlar om att kläderna faktiskt känns mer moderiktiga – vi måste ju vilja ha plaggen på oss." – Martina Bonnier Damernas Värld nr 8-97.

Jag hoppas också att den nya gröna vågen inte bara blir en trend som dör ut, (eller ett reklam-jippo som med Anya Hindmarch  väskan som förövrigt är nästintill omöjlig att få tag på) utan att det hela utvecklas till ett nytt medvetande om hur vår konsumtion faktiskt påverkar jorden vi lever på.
Vad tycker ni?

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Fanny
  11/07/2007 at 3:53 pm

  Det är jätt bra att många kändisar bär den där väskan , dom blir lite förebilder ;D

 • Reply
  Linnea
  11/07/2007 at 2:30 pm

  Jag håller med till 100% och har länge tänkt på detta. Jag gillar inte att de ekovågen som en trend, för de kommer ju och gå. Jag skulle hellre vilja att det ledde till ett ökat medvetande hos alla.

 • Reply
  carro
  11/07/2007 at 2:29 pm

  bra budskap eller ej… jag sjuk less pa den dar vaskan.

 • Reply
  Bettan
  11/07/2007 at 1:16 pm

  Ja jag hoppas att det inte bara blir ngn trend som flyktigt flaxar förbi. Att leva miljövänligt (ja, en livsstil) ska vara normen. Tror att det behövs en mindre revolution till en början dock. Så alla där ute, lyft luren och ring din politiker!

 • Reply
  Matilda
  11/07/2007 at 11:49 am

  Det är verkligen på tiden att miljön uppmärksammas ordentligt!

 • Reply
  Sunshine
  11/07/2007 at 11:20 am

  Vi handlar mycket gärna ekologisk hos mig dock gäller det bara mat och sådant. :)

 • Reply
  Alice
  11/07/2007 at 11:18 am

  Man kan ju hoppas att det är en trend som efter hand blir så naturlig att man inte behöver efterfråga den, utan att det som är möjligt att tillverka mijövänligt också per default blir det. De flesta av oss har nog med val att göra i vardagen för att orka med fler.
  Sen kan man ju referera till t.ex. Body Shop som blivit stora just på grund av sin miljöprofil. Dock anser jag personligen att de har en bit att vandra när det gäller produktkvalitet i förhållande till pris, även om jag inte har något emot att lägga ett par kronor extra och få ett renare samvete på köpet.
  Nagellack sägs för övrigt vara den enskilt största utsläppskällan av lösningsmedel. Någon källa till påståendet har jag inte, men jag ska undersöka saken nu när jag ändå kommit att tänka på det.

 • Reply
  sofie
  11/07/2007 at 10:18 am

  Så sant så, det måste bli en självklarhet att tänka (iallafall lite) grönt ! Konsumenterna har makten. Vi bestämmer.

 • Reply
  Katja
  11/07/2007 at 10:16 am

  Vilken kavat liten väska – I’m not a plastic bag! Haha!

 • Reply
  martina
  11/07/2007 at 9:45 am

  Man kan verkligen hoppas att det kommer hålla i sig nn för annars kommer det sluta illa för oss ju!

 • Reply
  Mimmie
  11/07/2007 at 9:42 am

  sååå bra blogg :)

 • Reply
  Nina
  11/07/2007 at 9:13 am

  Kör åter igen “vem bär den bäst?”
  kika gärna in å säg vad du tycker :D
  Hoppas du får en finfin dag!..

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.