0
10 In Inspiration

Inspiration – pour le moment

Inspiration

Tänkte dela med mig lite av vad som jag inspireras av för ögonblicket. Det ändras så ofta och dessutom är min rosa scrapbook också en inspirationskälla, men här är en liten lista på sådant som inspirerar mig just nu.. det kan ju vara vad som helst, en person, ett märke, en plats…

1.
Chanels haute couture visning
Karl Lagerfeld är nog en av personerna av vår tid som kommer att gå i historien som ett geni. Hur klarar han egentligen att driva tre världsomfattande modehus [Fendi, Chanel, Lagerfeld gallery] och dessutom alltid låta dessa ligga på topp och vara så långt före i modet att man ibland kan tycka att det är fult för att det är så annorlunda? Lagerfeld i sig är en inspiration trots diviga manér och kontroversiella uttalanden.
I höstens Haute Couture visning för Chanel är bruden i sin bröllopsklänning det mest fascinerande och inspirerande tycker jag. Så ovanlig kreation, till och med något futuristisk med stövlarna som trots att de är lårhöga ser kyska och eleganta ut. Applikationerna av.. tja jag vet inte vilket material det är av men de lyckas vara både minimalistiska och dominanta i plagget på samma gång. Och slöjan, så lång och stor kontrast till den korta och snäva klänningen. Kanske inte den klassiska bröllopslooken, men helt klart intressant. Tror att den lyckliga kändis som skulle våga sig på den här på sitt bröllop skulle få uppmärksamhet i flera deccenium.. Lite som Grace Kelly vars klänning fortfarande är en inspiration för många :)

2.
Rita Hayworth
Rita Hayworth blev inte en inspiration förrens en bild på henne låg på mammas skrivbord medans hon tecknade någon illustration. Skådespelerskan som levde på 1930-talet och spelade in över 50 filmer blev snabbt ett skönhetsideal på den tiden. Och jag tycker faktiskt att hon är ett mycket mer hälsosamt ideal än vad de flesta skådespelerskorna och it-tjejerna som Nicole Richie och systrarna Olsen är.
Hon är vacker, inspirerande och intressant och dessutom sådär docksöt som de flesta
skådespelerskorna var på 30 – till 50-talet innan Twiggy kom. Och jag hoppas verkligen att idealen vänder och att kvinnor blir mer inspirerade av idealen som rådde då.. Dock så krävs det en ändring i modevärlden för att något ska kunna hända. Så länge modellerna är anorektiska och kläderna produceras i mini-storlekar så kommer kvinnor som Rita Hayworth att bara vara en inspiration medans Twiggy fortsätter att vara idealet..

3.
LBD à la Audrey Hepburn
Givenchys
musa Audrey Hepburn verkar ju fortfarande vara mest känd för den lilla svarta klänningen hon bar i "Breakfast at Tiffanys". För än, 50 år efter att hon bar den, så är den större än någonsin. Den lilla svarta var egentligen Chanels stora mästervärk, eller modets Ford som Vogue uttryckte det. Men ingen liten svart klänning har fått så mycket uppmärksamhet som Audreys. Den här inspirationen är väl en som alltid finns närvarande, den överlever alla trenderna och i höst är den större än någonsin. Det bästa med den lilla svarta tycker jag är att man inte alls behöver en dyr klänning för att den ska se perfekt ut. Det går lika bra med H&M. Dessutom passar den till allt och är alltid rätt. Synd att svenskar har en sådan skräck för svart, färgen är bra mycket snyggare än alla pastellerna man kan hitta.. Iaf om ni frågar mig, och Chanel förstås ;)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Part
  30/07/2006 at 11:24 am

  den svarta var verkligen snygg!

 • Reply
  lolita
  30/07/2006 at 11:09 am

  Victoria: Kul att du också tycker det! :) Min garderob är nog 90% svart :D

  Nja, jag tycker nog inte att Nicole är så bedårande, tycker att hon var mycket mer sympatisk innan och det hade räckt om hon hade bytt klädstil och frisyr.. Men det är klart att folk tycker olika :)

 • Reply
  Victoria
  30/07/2006 at 8:49 am

  Svart är den vackraste och mest eleganta färgen som finns! Jag skulle tro att 75% av de kläder jag äger är just i färgen svart.

  Jag håller med er att Hayworths kropp är något mer sunt att sträva efter i jämförelse med Nicole Richie. Men, Richie är ju helt bedårande, det måste jag säga…

 • Reply
  lolita
  29/07/2006 at 3:36 pm

  Sorbonne: Åh är det den där från H&M? Den är så snygg! :) Jaa, jag har också lite svårt för smycken, men kanske ett par pärlörhängen passar? För båtringning är så snyggt att man inte behöver något i urringningen oftast.. :)

  Strävar också efter en Rita Hayworth kropp.. de flesta killarna gillar också kvinnliga figurer än vad som gillar smala faktiskt.. Men tjejer vill ändå vara pinnsmala för att kunna tävla med varandra liksom..

 • Reply
  sorbonne
  29/07/2006 at 12:20 pm

  Jag köpte precis min första LDB, fast en mer avslappnad variant med långa ärmar och båtringning. Ärligt talat så är den jättefin! Det enda jag har prolem med är smycken, kanske ska jag bara ha ett silerarmband eller pärlor. Vad tycker du?

  Jag håller med om att Rita-idealet är mkt sundare, personligen strävar jag mer efter det än anorexia. Eftersom jag är hourglass är det ganska lätt :)

 • Reply
  lolita
  28/07/2006 at 11:45 pm

  Mimo: heej, okej svarar :))
  Emma: Jaa, håller med ! :)

 • Reply
  emma
  28/07/2006 at 10:10 pm

  Åh, den svarta klänningen var underbar!

 • Reply
  Mimo
  28/07/2006 at 10:09 pm

  Hej fav-bloggerskan (-; Du är utmanad att svara på en lista om dina favoritmärken på kläder, accessoarer och bubbelvatten. Listan finns i min blogg, hoppas att du kommer att tycka att den är rolig att besvara. I’m curious to know what your answers will be. :)

 • Reply
  lolita
  28/07/2006 at 8:56 pm

  Jaa den är bedårande :)

 • Reply
  tara
  28/07/2006 at 8:31 pm

  Vilken fin klänning från Chanel!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.