don’t buy sony vaio

.

vaio

-

- beauty without intelligence is a masterpiece drawed on a napkin

as many of you already know – my computer crashed about a week ago. this feels very sad – especially since it’s only 2 years old. the computer is a vaio-model from sony and i was very excited when i got it. it was beautiful.. and that’s about it. the battery broke 2 months after usage. i hadn’t done anything in particular to it, it just ceased being portable.

i thought it was just bad luck and bought a new battery. then, just a little more than a year later, the screen starts to blink and some day later the computer crashes.

so my point to fellow bloggers and inspiration-hunters is: don’t go for sony. in fact: sony vaio sucks. i am very disppointed. truth is that i’ve realized that vaio is just like so many other design-products: only beautiful. and as we’ve heard before – beauty without intelligence is a masterpiece drawed on a napkin.

är väldigt missnöjd med sony vaio. min bärbara dators batteri gick sönder efter två månader och drygt ett år senare börjar skärmen flimra och slutar fungera helt. vaio är med andra ord precis som så många design-prylar: enbart vacker. bojkotta sony vaio.

vet inte vad jag ska göra nu.. måste fixa en ny dator och vet inte vilket märke jag ska välja eller någonting.. :/

Related posts:

tina tarnoff
i love tumblr.com!
elsa billgren
Tags: , , , , Posted in: blogs and blogging

53 Responses to “don’t buy sony vaio”

 1. Macbook pro! Det är det enda rätta.
  Hemma är det Macpro som gäller o när man är ute på plåtningar är det Macbook pro som gäller.
  Finns inget stabilare än Mac, Det vet jag som en gammal datornörd och PC-användare som hängt för mycket på Dreamhack.

  Du hör det säkert ofta men du är den största inspirationen jag vet och kollar igenom din blogg flera ggr om dagen.
  Ditt sätt att skriva och kombinera bild med text och ditt sätt att leka med typsnitt är fantastiskt. Och detta säger jag som en självlärd fotograf & utbildad grafisk formgivare sen 6 år. Det får mig o låta gammal men jag är bara 24. ^_^

  PS.
  Jag tror du bor granne med min kompis Felix.
  Jag tror det är just det tornet han bor jämte vid en innergård på birger jarlsgatan. Vi brukar ha grillfest där iaf. ^_^
  DS.

  • Katarina says:

   tack så jättemycket för din söta kommentar!! :D
   det blir nog en mac, alla verkar så nöjda..
   ang din kompis så är det mycket möjligt att vi är grannar, bor där i trakterna.. :)

 2. mm says:

  jag har också en vaio, den är förtillfället inne på lagning för tredje gången på 1,5 år!

 3. Lo says:

  Måste säga Apple också! Köpte min MacBook ungefär samtidigt som du fick din Vaio (hehe minns det så väl, för jag tänkte BUT WHY?) och jag har minsann inte haft ett enda fel på den+att OM det skulle vara fel på den så fixas det på ett kick. Inga tre-månader-väntan här inte! (OBS! vet det endast för att min kille tappade sin på golvet så att hårdisken kraschade…men jag antar att du inte ska göra det).

 4. Carolina says:

  Jag kör på LG och har inte haft något som helst problem hittills, jättenöjd!
  Min syster som har en mac får däremot lämna in den precis hela tiden.

 5. Terri says:

  Such a lovely blog! so sorry to hear about your PC complications…so hard when your computer crashes!
  Being a huge fan of vintage items, it’s always such a shock when things die at such an early age, especially when I’m still using fans, radios, and various other gorgeous machines from the 1940′s and 50′s.
  I have to say; MAC is the way to go….a Mac book with Apple care will spark your world.
  Let us know what you end up with…and good luck!!!!
  t.

 6. Oh no! So sorry to hear this. I am a lucky girl: I’ve had my 12″ mac powerbook for almost 6 years and she’s still going strong, despite my constant use/abuse of her. The original battery will even still hold a charge for about 15 minutes. I will always be a mac girl.

 7. Oh, that’s so disappointing! I use an ancient Compaq laptop and I guess it’s been okay over the years…totally ugly though, and it’s starting to sound like a blow dryer! I would go for a Mac next time :)

 8. louise says:

  macs är fina! annars är jag supernöjd med min lilla IBM X60s som är känns gammal och ful i designen först.. but it grows on you! ytan på “skalet” är matt och lustigt och folk tittar alltid lite snett på en när man drar upp den – jag gillar.. ledsen att din dator tackade för sig.

 9. Gustav says:

  Trist att höra, har du pratar något med Sony om det hela?
  Själv sitter jag med Fujitsu Siemens, ful som stryk men en stabil dator.

  Apple hör väl till en av de få tillverkarna som lyckats kombinera design och funktion (och priserna är satta därefter), för just dig tror jag dock att Apple är “the way to go”.

 10. sofa says:

  Well, well, well… C’est un mac qu’il te faut Lolita! Et pas besoin d’anti-virus… Just money!

 11. Satie says:

  Min första laptop var en HP och jag den fan i flera år .. så den höll rätt bra tycker jag i alla fall men till slut så blev den stackarn så sliten att jag fick köpa en ny och då köpte jag en HP Pavilion och det var någon månad sen .. men jag är rätt nöjd faktiskt, so far =)

 12. Michael says:

  How can someone with a site this good even think about using a computer that bad? Buy a macbook and these problems will be a thing of the past.

 13. Kia says:

  Very disappointing! Apple computers are the way to go!

 14. Rebba says:

  Vad tråkigt att höra om din dator…
  Jag har en dator av märket Asus. Den är inte speciellt snygg, men fungerar precis som den gjorde i början av 2006 då jag köpte den. Om du tycker det är viktigt med utseendet så finns det förmodligen snyggare modeller från det här märket än då jag köpte min, men den här var dessutom väldigt billig. Jag känner två till som har den här, och de har heller inte stött på några problem och är väldigt nöjda… ville bara tipsa. Jag absolut älskar din blogg, för övrigt!

  • Katarina says:

   oki, tack för tipset! egentligen spelar inte utseendet så stor roll men när jag ändå skulle köpa dator så tänkte jag att den lika gärna kunde vara fin.. men då gick det som det gick!
   tack så jättemycket förresten! din musik är väldigt vacker.. :)

 15. Tristan says:

  Sorry for u.
  However I do agree Vaio has (or had) the best design of them all.
  Fact is, I bought the most expensive one just to make a business presentation – only for the design statement it made.
  The presentation went fine and one week later i returned my Vaio:-)

 16. tuxchan says:

  Sadly the only machine that is both beautiful, reliable, has a warranty that will actually stand up (though I do suggest getting Mac Care which is 3 more years) is a Mac. Beauty, style, design, and reliability. I have one of the original 17 inches and it works just as well as my air. The last consumer report came out that 85% of mac owners are happy. Other companies were 25 – 40%.

  Sony has long had the reputation of being pretty, and small, but there customer service is an absolute nightmare and machines don’t hold up. There new netbooks which is a machine that is designed to throw away in reality is over 1200 in the US. Not really a price point where you will just chuck it when it dies. Sony isn’t the company they use to be. The fiasco with blue ray really has hurt the companies profitability and there research budget.

  Sadly I also couldn’t give high marks for the new Dell’s today. Once upon a time they were work horses, but I have had my PC pink dell now for 6 months and I have 298 bad blocks on my harddrive and have already had the battery replaced. They do have great customer support though. Within 24 hours it was taken care of.

  The Last HP that I bought for a customer (3months ago), when I turned it on it started to smoke. Friends who have bought HP in the last year, have ended up with dead machines within 8-12 months after purchasing.

  So… All that being Said… Buy Mac :)

  • Katarina says:

   thanks alot for the info, interesting! i’m seriously considering getting a mac!

  • Rissa says:

   I find it strange that you have had bad experince with dell. Every computer in my household is a Dell bar one Mac (we have about 5 ) and we have never had many problems with the Dells. And when we have had a few they send someone out onsite in a matter of 2 working days max to fix the problem. Beats the 3 – 4 week wait you have with Apple when something goes wrong.

   I don’t think people pay enough attention to the customer care that companies offer these days. Our Dell computers are covered for 4 years I think.

 17. flawsnall says:

  Thanks for the heads up. I’m in the market as of May. Will take your advice!

  BTW: This blog is great!!

 18. Anne says:

  Jag älskar min Macbook. Om du arbetar i crative suite är mac långt smidigare än PC.

 19. smulan says:

  köp en hp! deras prestanda e skitbra och man får verkligen valuta för pengarna! :)
  dessutom kör dom med eget minne till processorn (på vissa modeller) utan att priset blir märkbart dyrare, de är kanske inte marknadens snyggaste datorer men ovansidan är svart (finns att välja andra mönster och färger också!) och tangentbordet är i metall och har bra yta! inte en endaste skråma på min, snart 1-åriga dator och några problem har jag ännu inte heller upptäckt eller haft! :)

  lycka till med ditt köp av ny dator, och tack för att du delade med dig av din erfarenhet. tänkte själv köpa en vaio först men pappa sa nej :D

 20. Jen says:

  Same happened to my 2 years old HP…But I have a Mac now and I think you should get one too! Most people i know have had them for 5-6 years without any problem…and the battery life is 5 h compared to my older computer who from the beginning was only 50 min despite the fact it was a new computer…and yeah needless to say also- macbooks are beautiful with incredible design :)

 21. Sad to hear about your ‘dead’ laptop.

  I love your blog.

 22. Mando says:

  Mac är det självklara valet. Har använt i hela mitt liv och aldrig blivit besviken! Tror att Mac skulle passa din estetik bättre också..
  /M

 23. Juanita says:

  What a lovely blog you have!
  Our new HP computer has had it problems as well. The screen finally blew out because the graphics card is ruined. That is the problem with these nice-to-look-at, mass produced modern machines…

  • Katarina says:

   perhaps they’re just made to last that long, so you’ll have to buy new ones all the time.. :P

 24. Matilda says:

  Urk, min dator kraschade efter 1 (!) år för ett par månader sedan. Nu har jag en HP, som jag faktiskt hittills är riktigt nöjd med :) Tycker helt enkelt inte att man får tillräckligt mycket dator för de pengar man lägger på en mac. Minnet är litet och datorn blir bara dyrare och dyrare när du ska köpa till de grejer som vanligtvis finns i en pc för billigare pris…

 25. nicole says:

  same thing happened to me with my sony vaio!

 26. Katja says:

  Köp en mac! Det enda självklara känns det som! Jag har haft min i 1,5 år nu och inte ett enda problem! Dessutom får man ju toppensupport och det är bra kvalite på produkterna. Dom är lite dyrare än en pc, men det är de värda om man tänker på livslängden och att det inte finns några virus till mac! :)

 27. Pa says:

  Mac the best!!

 28. Tina says:

  i’m so sorry about your computer! (but very thankful that you’ve been able to find a way to post!) get a macbook, love! they’re fantastic! the new ones come with adobe everything!

 29. Joanna says:

  I’m sorry. That sucks. Go with a mac! They have excellent customer support and you can buy insurance that will cover anything that happens to it within the first 3 years.

 30. Trishie Koh says:

  Oh no…so sorry to hear about your comp. I’m glad for this post because i was just thinking of getting a sony vaio for myself! Now i have to think twice.

Leave a Replyadvertise on LOLITA blog
advertise here?