0
6 In Konst

Mark Rothko

Mark Rothko
Mark Rothko, Litauen 1903-1970.

Jag är nog inte den enda som skulle vilja hänga Rothkos tavla White Center på väggen. Den såldes på Sothebys i maj 2007 för 73 miljoner dollar…
Aja, den får hänga på bloggen istället :P

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  nene
  13/11/2007 at 7:41 pm

  han var från lettland!! lite research skadar väl aldrig, precis som svenskar inte gillar att förväxlas med norrmän är det mellan oss litauer och letter!

 • Reply
  Julia
  13/11/2007 at 12:25 am

  Du kan väl måla en likadan själv?

 • Reply
  Viola
  12/11/2007 at 10:21 pm

  Läs min blogg så får du veta vad som är verklig konst;) Kanske något som skulle kunna inspirera dig måhända?

 • Reply
  Lolita
  12/11/2007 at 2:36 pm

  Sara: Tack, vad snällt! :D
  Vickan: Jag förstår vad du menar.. Men jag tycker inte att konst behöver vara något som någon har gjort bra eller noggrannt. Oftast blir jag inte det minsta berörd av snyggt gjorda verk med coolt ljus och verklighetstrogna ansiktsuttryck. Däremot kan jag bli riktgigt berörd och fångad av penseldrag i olika former, färger som omsluter, abstrakta motiv som får mig att tänka på något helt annat än vad det föreställer osv.. Men det är kul att du säger vad du tycker, ingen har ju rätt eller fel liksom och det är bara intressant att se ett verk från olika perspektiv :)

 • Reply
  Vickan
  12/11/2007 at 2:11 pm

  Hmm, jag gillade den inte alls. Men jag ar valdigt konservativ i min konstsmak, jag tycker om verk dar man verkligen ser att konstnaren kan mala, sasom att fanga ett ansiktsuttryck, en rorelse eller ljus pa ett vackert satt. Men alla ar ju olika ;) Vackra farger i tavlan i vart fall!

 • Reply
  Sara
  12/11/2007 at 11:41 am

  Nej du, jag gillar verkligen den med. Jag blev helt tagen när jag såg den. Och jag ska nog läsa din blogg oftare. Jag hoppas du kan kika in när min nya blogg är klar. Om du är intresserad kan du ju be om adressen. Är inte klar än. Men jag måste säga att din blogg verkar vara riktigt bra!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.