0
25 In about Lolita

Dagens fråga

Getting cultural?

Dagens fråga får bli följande; vilka är dina favorit- gallerier/utställningar/teaterpjäser/museum just nu?

Den här veckan får bli något av en konstvecka för min del, måste kicka off den nya kategorin.. :) Har redan två event inbokade; ÖÖS vernissage och fotouställning på Berns av Daniel Sandberg (fast det är nästa vecka iofs). Sedan blir det gallerispaning. Kanske fotar några av mammas tavlor också… :)

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply
  Tina
  18/10/2007 at 6:00 pm

  * Zara – beundrad och bespottad på Folkoperan
  * Blanche och Marie av P.O. Enquist på Dramaten
  * Modärna kvinnor på Stadsteatern
  * Fördold av Lars Norén på Dramaten
  * Måsen av Anton Tjechov på Dramaten
  * Olle Bærtling utsällningen på Moderna
  * Förlåt mig! Vart tog de kvinnliga dramatikerna(och Björnstjerne Björnson) vägen? på Dramaten

 • Reply
  Lolita
  18/10/2007 at 7:29 am

  Lisa: Vad gulligt av dig! Och tack för tipset :)

 • Reply
  Lisa
  17/10/2007 at 6:08 am

  Hej “lolita”
  Såg precis hur ung du verkligen är (kollade in länken till artikeln om dig) och måste därför berömma din blogg, visst hade jag förstått att du var ung då du emellan åt skriver om skolan men jag var säker på att du ändå studerade på högskolenivå! Så nu kan du alltså räkna in en gammal “kärring” på 27 år i din läsarkrets, ha ha.
  Såg föresten “Swanlake on Ice” i helgen och tyckte den var underbar och fängslande och även kanske mer “lättsmält” än baletten, mer “barnvänlig” som en vän till mig så efteråt. Kommer den till Sverige så tycker jag att den kan vara värd att se!

 • Reply
  Lolita
  17/10/2007 at 4:41 am

  Tack så otroligt mycket för alla era bra tips hittills!! :D

 • Reply
  Elina
  16/10/2007 at 8:17 pm

  Ska besöka modeutställningen och Trendrapport 2007, på röhsska museet här i Göteborg i veckan. Ska bli kul!

 • Reply
  EvaP
  16/10/2007 at 7:37 pm

  Karibakka i Sölvesborg, det är ett galleri och shop blandat och varje månad har de en ny konstnär som ställer ut. I shoppen finns många fina designade saker, från smycken till brukskonst och i varierande priser.

  Värt ett besök för den som har vägarna förbi.

 • Reply
  gallon
  16/10/2007 at 6:09 pm

  Turister och Romeo & Julia på Stadsteatern i Göteborg.
  Eller varför inte ett besök på Röda Sten, schysst omgivning och underbara lokaler, de har oftast mycket bra utställningar! Och den senaste var väldigt schysst. så kan man avsluta med en lunch i caféet.. hi låter som jag jobbar där och vill göra reklam men så är inte fallet. Gillar bara kultur.

  tack för mig=)
  gallon.blogg.se

 • Reply
  Pernilla
  16/10/2007 at 5:05 pm

  “Ett drömspel” på Dramaten är jättehäftig, om man har ett öppet sinne. Om man gillar balett är “Romeo och Julia” på Operan helt underbar. Ska dessutom gå och se “Figaros bröllop” på Stadsteatern, har hört att den är bra.

 • Reply
  LisaMarie
  16/10/2007 at 4:41 pm

  Utställningar och museum och sånt… oj, sånt gör ägnar jag i princip aldrig tid för. Är nog inte tillräckligt intresserad för att ta tag i saken helt enkelt, även om det nog finns en del som jag skulle uppskatta. Helt ointresserad av konst är jag ju inte då jag har en pappa som är konstnär och en mamma som målar möbler :D Måste nog säga att både mamma och pappa gör riktigt fina grejer helt i min smak också, så dom får klassas som “eviga favoriter” :p

 • Reply
  Dashy
  16/10/2007 at 4:29 pm

  Jag säger som några över mig, Tate modern är fantastiskt! Jag är den som gärna går på vernisage och konstutställningar men som tyvärr aldrig kommer sig för att ta sig tid till det.

 • Reply
  Sofie
  16/10/2007 at 3:13 pm

  Jag skulle gärna se Strindbergs “Ett drömspel” på Dramaten.

 • Reply
  M
  16/10/2007 at 3:00 pm

  Min favorit teater är Djungelboken som just nu går för andra gången på Stockholm stadsteater, den har jag sett två gånger och ska se den en tredje snart. Se den!
  Museum var lite knepigare.. men jag gillar Skansen väldigt mycket (räknas det? :) och sen är nordiska museet en favorit.

 • Reply
  Johanna
  16/10/2007 at 3:00 pm

  Oj vad svårt.. jag är nog inte så kulturell av mig. Men jag har hört att Popkonst-utställningen på Waldemarsudde ska vara bra så dit ska jag ta mig en vacker höstdag.

 • Reply
  Fredrik
  16/10/2007 at 2:59 pm

  shit svår fråga…

 • Reply
  Jenny
  16/10/2007 at 2:17 pm

  Jag älskar Tate modern i London..Det museet är väldigt inrpirerande i både sin arkitektur och utställningar…

 • Reply
  Annie
  16/10/2007 at 2:12 pm

  Jag är väldigt nyfiken på Daniel Sandberg. Ska dit och spana på invigningen :)

 • Reply
  Anonymous
  16/10/2007 at 2:03 pm

  ingen aning :)

 • Reply
  Kajsa
  16/10/2007 at 1:53 pm

  Favoritmuseum all time – Tate Modern i London.
  Wow sägr jag bara.
  Wow.

 • Reply
  milla
  16/10/2007 at 1:29 pm

  själv ska jag på luisiana nästa vecka och se utställningen med richard avedon. ser väääldigt mycket fram emot det. han är kung!

 • Reply
  Maria
  16/10/2007 at 1:21 pm

  jag är så dålig med sånt så kan tyvärr inte svara :P

 • Reply
  G. Camilla
  16/10/2007 at 1:08 pm

  Är inge hejare på utställningar, men för drygt en vecka sedan var jag på galleri kontrast vid slussen där de visar bilder från colombia. ett fattigt och vackert land, verkligen bilder som berör.

 • Reply
  ELLINOR
  16/10/2007 at 1:06 pm

  Dirty dancing musikalen i London som jag såg i våras kan jag rekommendera alla som ska dit:)

 • Reply
  FELICIA
  16/10/2007 at 12:35 pm

  Hej Hej!
  Besök gärna min nya blogg ;)

 • Reply
  malin
  16/10/2007 at 12:29 pm

  haha jag är inge kulturell av mig. förresten bor jag i gävle, o inte sthlm :( tyvärr. hade gärna bott i huvudstaden jag med :D haha. men här är typ det mest kulturella som jag tycker om att gå på bilbioteket ;D

 • Reply
  donnasandra
  16/10/2007 at 12:17 pm

  Roslin-utställningen på Nationalmuseum måste jag verkligen gå och se snarast!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.