0
21 In about Lolita

Den stora frågan…

Hej! …hoppas att du skulle kunna hjälpa mig med en liten fråga..Jag har lääänge funderat på att investera i en rejäl, lyxig läderväska, men vet inte vad jag skall välja..Jag söker något som håller längre än tre månader men som ändå känns trendigt och kul…Har funderat på Mulberrys klassiska Bayswater i oak, men är rädd att den känns aningens tråkig..Har även varit småsugen bland annat på några av Chloes och Miu Mius modeller men är osäker..Känns viktigt att det blir rätt när man skall lägga ner en rejäl slant! Skulle verkligen, verkligen uppskatta ditt råd i frågan! Alla förslag mottages tacksamt! Keep up the good work:-) / Hälsningar Charlotte


Jag är ett stort fan av Bayswatern, min mamma har en orange sådan i sin ägo och den kan användas till allt! Mitt råd om du satsar på den är dock att välja en lite roligare färg. Man tror att man tröttnar men det gör man inte! Chansen är snarare större att du tröttnar på en oak-färgad…

Annars om du vill ha en märkesväska som håller lite längre så tycker jag att du ska satsa på en mindre känd, Chloés och Miu Mius är underbara men de håller inte så länge. NK har supersnygga väskor från Sonia Rykiel och Hogan (jag älskar min Rykiel-väska, den fungerar alltid!) som är bra alternativ. Ett märke som man sällan ser en äkta väska från men som har supersnygga sådana är Marc Jacobs. Och om man inte ser sin väska överallt så tröttnar man inte (jag är iofs inte trött på min Edith och den har det tjatats om ett tag.

Vad tycker ni andra? Vad ska man satsa på i väskväg när man väl tänker satsa?

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Julia
  29/03/2007 at 11:42 am

  Jag köpte en svart Bayswater i förrigår och jag måste säga att det känns som bland de bästa investeringarna jag gjort! Jag älskar den! Så alla ni som tvekar, den är alldeles alldeles undebar :D

 • Reply
  Camilla
  29/03/2007 at 7:08 am

  Marc Jacobs har ju enastående väskor, även Jimmy Choo!

 • Reply
  tillvaron
  28/03/2007 at 8:17 pm

  Satsa på en Bayswater i Oak. Talar av erfarenhet ;) Lovar att den inte gör dig besviken!

 • Reply
  Liza
  28/03/2007 at 8:12 pm

  Jga är och har aldrig varit ett fan av Bayswatern.. tycker (sorra alla ni bays-äslkare)att den blir lite tantig och uttjatad. Men gillar man den ska man självklart sattsa på den, och vill man ha en som ska hålla ett tag så tycker jag inte att man ska välja den allra trendigaste.Såklart :)

 • Reply
  cizzi
  28/03/2007 at 7:59 pm

  helt klart något klassiskt och i en färg som alltid funkar =)

 • Reply
  Felicia
  28/03/2007 at 7:01 pm

  Jsg bara älskar Edith och Bayswater mest av alla väskor.Jag tror att man ska köra på en klassisk i en klassisk färg om det är en dyr,sen kan man köpa kul färger billigare,om man skulle tröttna.

 • Reply
  sorbonne
  28/03/2007 at 5:34 pm

  Du är speciellt utmanad att visa innehållet i din väska. Kram!

 • Reply
  Frida
  28/03/2007 at 5:32 pm

  Om det vara jag som skulle köpa en dyrare märkesväska så skulle det få bli i en enkel, klassisk färg. Mest för att den skulle gå att använda till precis allt och för att den skulle gå att använda länge. Men skulle jag redan ha en märkesväska i svart/brunt så skulle jag nog kunna tänka mig en i någon annan fin färg.

  Om jag ska välja modell och märke så skule det kanske få bli en Miu MiuCoffer Bag eller kanske en Mulberry Elgin. Eller varför inte en Mulberry Betty? ;)

 • Reply
  Anonymous
  28/03/2007 at 5:23 pm

  läste kommentarerna om Naomi. Jag fattar inte hur ni kan tycka att hon är rolig på något sätt. Hon misshandlande en assistent och det är respektlöst av henne att gå omkring i en festblåsa för att håna assistenten och de som dömde henne. Ni hade aldrig tyckt att det hade varit det minsta roligt om en nobody hade gjort detsamma.

 • Reply
  Danni
  28/03/2007 at 4:50 pm

  Jag tycker att man ska satsa på någonting man verkligen tycker om och för att vara på den säkra sidan kan man alltid vänta ett par månader för att se om man fortfarande är lika dödsförälskad i väskan. Lite tråkigt kanske men det lönar sig i längden!
  Och btw jag är fortfarande avis på din Edith, fastän det har gått ett par månader.. ;)

 • Reply
  Sophie
  28/03/2007 at 4:44 pm

  Oj, vad svårt att svara på när man inte har träffat personen! Tycker bärarens personlighet är en viktig del i ett väskval! En anna del är vad man har i garderobe och vad väskan ska matchas till. Tycker att du ska välja en väska som inte alla andra har, för det finns inget tråkigare än att se sina saker över hela stan! Lycka till!:)
  Mvh Sophie♥
  http://www.sophisticatedsophie.se

 • Reply
  Natalie
  28/03/2007 at 4:32 pm

  Oj, jag vet, det är så svårt! Var själv i samma tankar i höstas då jag hade Mulberry’s Jemma bl a i åtanke. Men sen hittade jag Miu Miu’s “Gathered leather bag”, som jag slog till på,och som jag verkligen älskar. Så det är mitt tips på en klassisk, men inte för tråkig (enligt mig)väska. Lycka till..

 • Reply
  katrin
  28/03/2007 at 4:15 pm

  åh, vem skulle inte vilja ha en mulberry? den väskan längst ner till vänster på marc jacobs länken var riktigt snygg!

 • Reply
  Paulina
  28/03/2007 at 2:52 pm

  En klassisk väska, som alltid har fungerat och alltid kommer att fungera :) OBS! Inte i svart.

 • Reply
  Jonna
  28/03/2007 at 1:15 pm

  Jag älskar muimui’s väskor, finns många underbara som inte syns på varenda person i stan! så det kan vara ett hett tips!:)
  J

 • Reply
  anna
  28/03/2007 at 12:02 pm

  Utgå från de desigerns du tycker om mest. utgå från vilken färg som är din favorit (som du vet att du inte tröttnar på), gå på magkänslan. Hittar du en väska du älskar och bara måste ha och inte kan släppa ur tanken på månader och du VET kommer vara perfekt för dig och du kommer vilja bära varje dag… Då har du hittat den rätta väskan!

  Själv vill jag ha (eller jag SKA ha) en Bayswater i svart eller Elgin i oak. Vet att jag inte skulle tröttna på någon av dem på läänge.

 • Reply
  Charlotte
  28/03/2007 at 11:38 am

  Mitt tips: Något man SJÄLV gillar. Inte gå efter vad andra säger håller längst, är mest modernt, är finast sov. Gå på din egen magkänsla så kan det ju inte bli fel. Det är ju DU som ska ha väskan i flera år kanske.

 • Reply
  Sofie
  28/03/2007 at 11:01 am

  Jag är inne lite i samma sväng eller vad man ska säga. I Höst tänkte jag nämligen investera i en lite dyrare väska. Jag har alltid tänkt mig en Bayswater, för de är verkligen min stil. Men känner att den i oak kanske blir lite tråkig som sagt. Jag undrar om man tröttnar på den om man får den i något slags mönster? Har sett på NK att de har en underbar i grönt med hmmm..”western”-detaljer på locket och i hörnen. Den lockar rejält..frågan är om man tröttnar på den? Annars har jag ju svurit på att jag ska äga en Chanel 2.55 någon dag med ;)

 • Reply
  Matilda
  28/03/2007 at 10:13 am

  Jag skulle köpa en Bayswater (förmodligen i oak), eftersom jag gått och drömt om den i x antal år… :) Kram!

 • Reply
  Cicci
  28/03/2007 at 8:49 am

  Det där är svårt, den enda väskan som är riktigt tidlös för mig är en Birkin, men då snackar vi ju lite mer pengar…

 • Reply
  Annie
  28/03/2007 at 8:45 am

  Ska man köpa en väska till att börja med ska den ha enkla detaljer och vara utan en massa pråliga lås + övrigt.

  Tycker Bayswater är perfekt i modellen och i färgen oak eller svart går den lätt att kombinera och känns hållbar. Att sen Bayswater förekommer rätt frekvent är bara ett mått på populariteten, för den är underbar :)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.