0
24 In Gossip

Mittbenan – stockhoms skräck

Mittbenan

Mittbene-barn var faktiskt ett skällsord i min förra klass. Visserligen i en Östermalmsskola men i en ytterst älskvärd klass så användes detta ord ? inte i mobbande syfte ? som skällsord. För att ha mittbena på Östermalm eller Stockholm har utvecklats till en absolut förbjuden och otänkbar norm.

 

Det är klart att mittbenan för med sig tankar på barndomens vårdslösa håruppsättningar ? eller bristen av dessa. Har faktiskt fått höra [och detta är av en väldigt trevlig vän och person] att det hon ångrar mest i sitt liv var att hon hade mittbena i 12 år. Nu tycker jag att det är dags att mogna lite, inte minst i Stockholm? Även de utan fördomar går ändå omkring i snedbena, kanske är de delvis påverkade av normen och det är bekvämast att slippa oroa sig om att någon tittar snett på benan.

 

För att dra ännu en jämförelse; satt utanför Östra Real på busshållsplatsen och hörde samtalet brevid:

Tjej 1 tredje ring: Vänta, ska bara fixa ditt hår, du har snebena! [förfärligt utrop i liknelse vid om personen skadat sig]

Tjej 2 tredje ring: Shit, tack!! Du är en riktig vän?

 

Tja, ni förstår.. Men glöm inte att mittbenan faktiskt gör en liten comeback i höst.. Så det är dags att dra fram kammen, spraya på elnett och puffa upp volym i ändarna [för en platt mittbena är ju inte alltid önskvärd.. :)]. Och tänk på att de flesta av er är ändå väldigt modemedvetna och välklädda i övrigt så en mittbena kan inte bli mobbat eller fel. Tvärtom, testa åtminstone innan det används det som skällsord :P

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  lolita
  31/07/2006 at 11:42 am

  Anna: Japp det har du rätt i.. :)
  Fredrika: Haha håller med dig om det där med att vara utsatt.. tack! :)

 • Reply
  Fredrika
  30/07/2006 at 8:01 pm

  Hahaha du har så rätt… jag tycker det kan vara jättesnyggt med mittbena- rockchict eller superglammigt. Är själv dagligen utsatt för “hysteriska snedbenor” som är obligatoriskt på Östermalm… du har fångat det precis. bra blogg, kram

 • Reply
  Anna
  28/07/2006 at 8:49 am

  Mittbenan har ju varit mode i den “riktiga” modevärlden i ala fall i drygt 1½ år. dock tar det ju alltid lite tid innan vi “vanligt” folk vågar anamma tränder så därför kommer väl inte mittbenan stort föräns i höst. dock är grejen lite med mittbena och snedbena att det inte är många som är snygga i mittbena medan de flesta passa med snedbena. snedbenan ramar in ansiktet på ett mer smickrande sätt.

 • Reply
  lolita
  24/07/2006 at 7:58 pm

  Victoria: Tror att du har missförstått, jag är ett stort fan av mittbena och har alltid haft det. Sedan att det är på modet är bara ett plus eftersom att detta är en modeblogg där jag skriver om aktuella saker :)

 • Reply
  Anna
  19/07/2006 at 3:15 pm

  Mittbena är faktiskt snyggt, men oftast är snedbenan ännu snyggare (i alla fall om man har lugg).

 • Reply
  Victoria, Sthlm
  17/07/2006 at 9:47 am

  Seriöst? Det låter så löjligt att jag nästan blir skrämd. Du intygar att du inte har något emot mittbena (om jag har förstått rätt?) Men för de flesta är det nog en sådan självklarhet att det känns löjligt att du överhuvudtaget behöver prata om mittbenan på det sättet. Liksom som att “det är okej att ha mittbena nu, för det är modernt. Var inte rädd.” -Bortsett från det här inlägget så är detta min favoritblogg.

 • Reply
  Stina
  16/07/2006 at 11:26 pm

  Haha.. lustigt. När jag gick i högstadiet på 90-talet var det galet ute med snedbena. I grungens år. :)

 • Reply
  Carin
  15/07/2006 at 7:38 pm

  jag har också börjat gilla mittbena, kate moss har ju kört med det i alla tider men så passar hon ju i allt också.

 • Reply
  lolita
  15/07/2006 at 6:43 pm

  Gillar och gillar.. tycker mer att hon är vacker och bra på bild :)

 • Reply
  Linnéa
  15/07/2006 at 5:40 pm

  Får en känsla av att du gillar Isabeli Fontana… right? :)

 • Reply
  Sophie
  15/07/2006 at 4:33 pm

  Galet! Du har ju fångat det precis! Spanade in min lillasysters skolkatalog för ett par veckor sedan och i vissa klasser fanns det bara hysteriska och blonda snebenor! Å skulle nästa vilja ta et kort och visa alla så ni förstår vad jag pratar om! Galet!:)

  Mvh Sophie♥
  http://www.sophisticatedsophie.se

 • Reply
  Johanna
  15/07/2006 at 4:23 pm

  Jag har aldrig haft mittbena. Inte ens när jag var liten. Tror jag skippar det nu också!

 • Reply
  lolita
  15/07/2006 at 10:46 am

  Haha, roliga och bra åsikter alla.. :) Tyder fortfarande på lite allmän skräck för mittbenan men så är det.. Aja snebena är ju också supersnyggt :)

 • Reply
  Lisa
  15/07/2006 at 10:44 am

  Mittbena är fint visst, men på de som PASSAR i det och då menar jag absolut inte på mig ! Hua, påminns för mkt om den tiden då man verkligen sket i hur man såg ut.

 • Reply
  Ania
  15/07/2006 at 10:30 am

  Hahaha va roligt inlägg! =) Tycker själv att jag passar bättre i snelugg (har så j*vla avlångt fejs)

 • Reply
  sorbonne
  15/07/2006 at 8:50 am

  Jag hade mittbena och lugg, men det är ju inte alls samma sak. Jag tror jag fortfarande tycker att mittbena är lite varning, eftersom de är så många som missbrukar den :)

 • Reply
  MakeUpYourMind
  15/07/2006 at 7:51 am

  Haha, vad roligt! Jag hade alltid mittbena när jag var yngre (ända upp till 8-9:an) Men sen hade snedlugg en gång och nu har jag det alltid i snedlugg. Hmm jag har ingen aning om varför, men jag tycker att det är snyggare på mig i alla fall-

 • Reply
  rn
  14/07/2006 at 10:26 pm

  Jo så länge det passar en så är det ju sjukt snyggt :)

 • Reply
  Linn
  14/07/2006 at 9:12 pm

  Haha ;)

 • Reply
  Maddie
  14/07/2006 at 8:28 pm

  Läste precis i Cosmo att det är hett med mittbena nu, Ny trend dessutom är det enkelt :)

 • Reply
  amelie
  14/07/2006 at 8:27 pm

  jag håller så med dej! att se en mittbena på östermalm kan jämföras med en nästan utomjordisk upplevelse! typ. jag har snebena för att de nyggt och jag passar i det. dessutom har jag snelugg och jag ser skitful ut med mittbena. och så blir det för platt. :s

 • Reply
  Anonymous
  14/07/2006 at 6:48 pm

  Vad hette skolan du gick i?

 • Reply
  lolita
  14/07/2006 at 6:03 pm

  Hmm jag ska inte generalisera men iaf i vissa delar.. :P Nej jag tror att du inbillar dig, de flesta passar i mittbena! :)

 • Reply
  Sanna
  14/07/2006 at 5:55 pm

  Jaså att de var ett sådant skällsord i Sthlm visste jag inte, jag tycker helt klart att man ska prova på mittbena jag håller på vänja mig själv lite känns som alla andra förutom jag passar i det. Men det kanske är så för alla?! Trevlig sommar!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.