0
0 In Archive

Bergdorf Blondiner och Detektivbyråer

Recensioner

Här kommer två bokrecensioner till för den som vill ha lite läsning på stranden, den ena är en klassisk chiclit bok och den andra är en deckare men faktiskt mycket av en feel-good bok. Så för den som läst ut modemagasinen och vill ha lite läsning på stranden så kanske detta är något för er :)

Bok 1:
Bergdorf Blondiner av Plum Sykes
Handlar om en tjej som kallar sig för Moi och hennes ytterst glamourösa liv som inkluderar PJs [private jets] till Paris, kompisar som är arvstagerskor till stora varuhuskedjor och Bellinis på gyllene stränder i Hamptons. Boken är rolig och easy-going, väldigt söt och det är en chiclit bok i toppklass. Skulle verkligen rekommendera den här sträckläsningsboken för någon som vill ha lite glamour och några skratt :)

4½/5
av fem möjliga

Bok 2:
Damernas Detektivbyrå av Alexander McCall Smith
Mma Ramotswe bor i Botswana i Afrikas hjärta och när hennes far dör bestämmer hon sig för att hon vill göra något vettigt med pengarna hon ärver – nämligen att starta en detektivbyrå. Hon får handskas med fall som att kolla om kvinnors män är otrogna och spåra försvunna barn, och med något okonventionella metoder så lyckas hon hålla igång den lilla verksamheten. Boken har blivit utsedd till en av världens 100 bästa böcker och är definitivt en njutbar läsupplevelse. Den är en riktig feel-good bok som på ett vackert sätt beskriver Afrika och alla dess rikedomar och Mma är så sympatisk att man inte kan låta bli att le medans man läser! :)

4/5
av fem möjliga

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.