0
9 In Archive

Två bokrecensioner

In the Bookstore

Åh tänk om man hade en egen allt-i-ett boutique. Ni vet som Colette fast med sånt som man själv gillar som mode, väskor och skor men även bakelser, böcker, musik och konst.

Aja, till inläggets mening. Det är två bokrecensioner som jag delar med mig av. På sommaren läser man en del, på flyget, stranden eller balkongen och därför kan det vara kul med lite lästips. Jag gjorde något lite kul med böckerna, det kändes så tråkigt med bara bild så er försäljningsassistent för dagen blir ingen mindre än Marilyn Monroe [jag vet, jag har fantastiska kontakter! :P]…

Bok 1 i fröken Monroes händer:
N eller M? av Agatha Christie

Under andra världskriget så får Tommy och Tuppence Beresford, två före detta detektiver, i uppgift att lösa en gåta som vilar över en liten engelsk sjöstad där nazistiska spioner som kallas M och N rekryterar engelsmän så att de kan hjälpa dem att vinna över England. Men vem ligger bakom detta? I början verkar ingenting alls misstänksamt på det gamla pensionatet som de tillbetts att hålla koll på. Men ganska snart visar det sig att det inte alls är så oskyldigt som det verkar, frågan är bara vilka av alla människorna på pensionatet som är M och N?

Söt och charmig deckare i sann Agatha Christie – anda med politiska paralleller och oförutsägbart slut.

4/5
av fem möjliga

Bok 2 i fröken Monroes tankar:
Hickory Dickory Dock av Agatha Christie

Det är någonting konstigt som försiggår på ungdoms-vandrarhemmet på Hickory Road. Detektiven Hercule Poirot får veta att en av de inneboende är en tjuv. Det är dock svårt för honom att förstå varför någon skulle vilja stjäla så underliga saker som ett stetoskåp, en kokbok, ett läppstift och ett par pyjamasbyxor. När ett mord begås blir det klart att detta inte bara är vanliga bus utan mycket allvarligare än så och Poirot vet att de stulna sakerna har något samband, han vet bara inte vilket, än…

Oerhört spännande bok! Man tror hela tiden att man vet vem det är men sen ändrar man åsikt om och om igen. Boken är fylld av gåtor och frågor och samtidigt handlar den om många olika ungdomar med olika personligheter. Den här får ett halvt poäng extra för mer spänning :)

4½/5
av fem möjliga

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Kattis
  03/07/2006 at 9:26 pm

  Mmm… en sådan affär vill jag också ha!

 • Reply
  lolita
  02/07/2006 at 8:56 pm

  Anna: Jaa, hon är nog bäst ändå :)
  Sorbonne: oh, ska läsa :)

 • Reply
  sorbonne
  02/07/2006 at 4:36 pm

  Om du gillar Agatha Christie så har jag två tips. Båda har Miss Marple som huvudperson, men hon är mer en bikaraktär som sedan löser allt. Den ena är “4.50 Paddington” och den andra är “Spegeln sprack från kant till kant”. Den andra har en lite gammalmodig titel, men är faktiskt helt ok sommarlit.

 • Reply
  Anna
  02/07/2006 at 2:59 pm

  agata christie är perfekta sommar-rysare :)

 • Reply
  lolita
  01/07/2006 at 9:31 pm

  Amanda: Japp de är de :)
  Angel: nice! :)

 • Reply
  Angel
  01/07/2006 at 7:58 pm

  nice =) Nu ligger min recension ute också

 • Reply
  Amanda
  01/07/2006 at 7:23 pm

  Verkar ju vara bra böcker! =)

 • Reply
  lolita
  01/07/2006 at 5:47 pm

  Jaa, fast risken finns ju att man själv vill ha allt i affären och vägrar sälja något! :)

 • Reply
  emma
  01/07/2006 at 5:11 pm

  Åh, vad härligt med en allt-i-ett-butik:D Verkar vara spännande böcker! Måste läsa!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.