0
6 In about Lolita

livet när man är ung och upprymd

jag kommer säkert att skratta åt det här inlägget om något år. men det gör inget. det är bra att skratta åt sig själv. det behövs.

hursomhelst.
idag är nog en magisk dag. tror du att det finns sådana?
jag skulle vilja tro det. jag tror det nu.
idag är en sån där dag när nystanet av trådar i ens inre plötsligt rullar ihop sig till en röd boll och sedan dras långa trådar ut mot olika bilder. bilder på saker som man vill.. komma till. inte ha. bilder att kämpa för, förstår du?

en av trådarna visar något helt fantastiskt idag – vad jag vill göra i höst.
i höst när jag har tagit studenten.. och i sommar.

det är en helt fantastisk känsla när man är liten, som jag nog är. mindre än vad jag tror. 8-9 som alex säger. känslan av att veta vad man vill, om så bara för en kort tidsperiod framåt.. det är som att hitta en liten glittrande diamant i gräset en regnig tisdag.

förresten så kommer det här året aldrig mer att återkomma.
2008 kommer aldrig mer att vara nu.
kyrkklockorna ringer här utanför just nu.
det sveper in kalla vindar genom mitt fönster.
jag hör bilarna tuta från regeringsgatan.
ensamma fotsteg och en port som slås igen.
jag tror inte på gud eller spöken eller slumpen.
men jag tror på framtiden just nu. och det känns fint,
livet, när man är ung och upprymd.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  sandra
  01/01/2009 at 3:02 pm

  gott nytt år på dig, och detta tycker jag inte är något du behöver skratta åt då det var mycket bra skrivet!:)

 • Reply
  Matilda
  01/01/2009 at 2:40 pm

  Jag förstår precis… Gott nytt år :) och god fortsättning. Hur firade du in det nya året? Kram!

 • Reply
  anna
  01/01/2009 at 2:05 pm

  fint skrivet!

  Gott nytt år!

 • Reply
  Sarah
  31/12/2008 at 10:19 pm

  Gott nytt år!

 • Reply
  Kim
  31/12/2008 at 6:27 pm

  Snälla berätta vad är du vill göra i höst. Jag tar också studenten och har ingen aning, eller har för mycket och vet inte vad som känns rätt. Det måste kännas underbart att veta vad man vill, behöver också känna så. Men det nya året ska bli det bästa hitills, eller hur?!! :)

 • Reply
  Anonymous
  31/12/2008 at 5:49 pm

  gud va fint skrivet.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.