0
7 In Archive

Nya sidor, nya tider (och Lolitabloggens 3-årsdag)

När Style.com uppdaterar sin hemsida för första gången på länge så måste man helt enkelt uppmärksamma det. Style är liksom modebloggarens urfader på sätt och vis. Minns hur det var för tre år sedan när det inte fanns något mer spännande än att bläddra igenom de nyaste kollektionerna som dök upp varje dag. För att inte tala om deras ‘trend reports’ som var som hemliga, fantastiska dokument som man skulle komma över först av alla och sedan posta på sin blogg lika kvickt… (?)

Tiderna har visserligen förändrats. Fokus har flyttats från mode till personliga reflektioner på de flesta bloggarna. Shoppingen har tagit över – den lite enklare versionen där inget direkt engagemang krävs. Tja, förutom intresset för det egna jaget. Det är lite tråkigt tycker jag – det finns knappt några riktiga svenska modebloggar längre. De få som finns kvar har delats in i två kategorier – de superpretentiösa/på gränsen till arroganta "stilbloggarna" och de konsumtionsyra shoppingbloggarna. Bortsett från detta så har ingen större utveckling skett. Vilket känns lite konstigt? Eller snarare – sorgligt.

Inte mycket att göra åt egentligen. Förutom att möjligtvis gå in lite på Style och tänka att; det var bättre förr. Och att det kan bli bättre igen, om brinnande modeintresse på något sätt lyckas överträffa allt vad självupptagenhet innebär.

Och om modebloggarinnor blir lite mer intresserade av att ge (inspiration, reflektioner och tankeställningar) än att visa upp (sig själva, sin stil och sina liv).

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  honey
  18/08/2008 at 7:30 pm

  damn, jag håller med dig. Tyvärr är de flesta andra modebloggarna är så tråkiga och ..oinspirerande. Din är däremot själva motstatsten till det. Grattis på 3-årsdagen ;)

 • Reply
  Loli
  18/08/2008 at 6:18 pm

  Anonym: Nja, jag vet inte. Jag tycker personligen inte att det är särskilt spännande att följa någons vardagsbetraktelser, klädval och tomma åsikter om acnes senaste kollektion. Jag förstår vad du menar – mode handlar ju om att uttrycka sig, men jag blir mer inspirerad av någon som faktiskt gör något istället för någon som bara är någon. Tycker också att det är lite ironiskt att folk är så himla intresserade av andra på nätet när de flesta i verkligheten inte ens lyssnar på sina närmaste vänner utan bara tänker på vad de själva ska göra och säga.. :P

 • Reply
  Anonymous
  18/08/2008 at 1:49 pm

  Jag håller inte riktigt med dig, mode för mig ÄR något personligt och därmed måste en stil/shopping/modeblogg också vara personlig för att den ska vara intressant (jag menar inte att du inte tycker att mode är personligt). Mode är ingenting allmängiltigt och en reflekterande text om stil/mode säger mig precis lika mycket som en dagens outfit, det ena är inte mer självupptaget än deta andra :-)

 • Reply
  Matilda
  17/08/2008 at 7:21 pm

  Så sant så sant. Nu handlar det mest om att kalla sina läsare cupcakes.

 • Reply
  Hedda
  17/08/2008 at 6:54 pm

  Grattis på tre-årsdagen! förövrigt hoppas jag att bloggar som din och min inte kvalar in till någon av de kategorierna!

 • Reply
  Loli
  17/08/2008 at 5:38 pm

  <3 :)

 • Reply
  Hanna lidström
  17/08/2008 at 4:29 pm

  amaga, jag ÄLSKAR din blogg och detdär var typ det klyffigaste jag läst på en blogg på ett tag.<3

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.