0
1 In Archive

Art + trends + commerce

Det var ett tag sedan jag skrev om trender. Men trender har inte känts så jätteaktuella på sistone – om ni förstår vad jag menar? För tillfället handlar modet mycket om individualitet och personliga uttryck och då känns riktlinjer såsom trender lite malplacerade. Tror dock att det alltid kommer att finnas trender som cirkulerar modevärlden fast kanske i något annorlunda skepnader. Det går ju inte att förneka att mode är en av de mest kommersiella konstformerna och det kommer alltid att anpassas efter massornas behov och inspirationskällor.

Men – för att komma till meningen med det här inlägget: i höst känns Tim Burton väldigt aktuell. Goth, magi och mystiska symboler. En av mina favoritinfluenser som på sätt och vis började redan förra hösten..

I haven’t been writing much about trends lately… But trends are feeling kind of out of style at the moment, if you know what I mean? It’s much more about individuality and personal expression and since trends are kind of like directions that tell us what to wear.. Well you get the picture. I do still think that there will always be trends of some kinds circulating the cultural scene though.. Even if fashion is about new perspectives you can’t ignore the fact that it’s one of the most commercial art-forms and there will always be things that influence the masses in different ways.

But to get to the point of this post: Tim Burton is feeling very up-to-date at the moment with his gothic girls and dark magic. And it’s one of my favorite influences for fall. It kind of started last year though…

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    caroline
    18/07/2008 at 8:06 pm

    loves it!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.