0
16 In Gossip

Diane Kruger, Josh Jackson

Palestina
Diane Kruger – en anarkist?

Jag kan inte låta bli att irritera mig på palestinasjalen i modesammanhang. Vet de som har på sig sjalarna dess verkliga innebörd? Eller är det bara fint med en röd- eller svartvitmönstrad accessoar?

Bortsett från palestinasjalen så är dessa två galet snyggt klädda.. Måste ju erkänna det trots allt.. ;)

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Sophia
  05/08/2007 at 7:48 pm

  Nu läser jag kanske dina inlägg i felvänd ordning, men att strax ovanför detta (alltså senare) se ett inlägg som hyllar peace-märken känns lite märkligt. Och då hyllar du inte peace-märken för det goda (?) fredsbudskapet, utan för att “Peacemärken börjar kännas moderna igen :)”.
  Är det bara jag som inte riktigt förstår skillnaden?

 • Reply
  juliaPERSSON
  31/07/2007 at 6:52 pm

  Stör mig på samma grej. Skulle isf statsa på en lila-vit som står för feminism :D

 • Reply
  matilda
  30/07/2007 at 7:15 pm

  tack lolita för att du uppmärksammade dessa sjalar, jag har länge funderat på om det är bara jag som tänker på dess innebörd.

 • Reply
  Bettan
  30/07/2007 at 4:30 pm

  Åh äntligen någon som tog upp det! Jag har stört mig på just det fenomenet i månader nu och hoppas att det får ett slut snart.

 • Reply
  Mimmi
  30/07/2007 at 3:57 pm

  Kim: Du vekar vara en person som inte vågar stå för något och ganska egocentrisk. Du skriver:
  “Själv bryr jag mig bara om mig själv och vad som är snyggt…”
  och “Grejjen är att politiska budkap är inte min grej, man får lätt stämplar…” Kom igen, du kan inte våga vara med i många diskussioner face-to-face.
  Lolita: Jag tror att jag säkert är 10år äldre än dig, men jag uppskattar verkligen din blogg.
  Heja!

 • Reply
  Lolita
  30/07/2007 at 1:26 pm

  Kim: Ursäkta mig men dagboksbloggar innehåller bara åsikter och de flesta handlar om just smak – smak behöver inte bara vara förknippat med mode och folk gnäller jämt om saker de gillar och inte gillar.
  Dessutom är ju det här just en diskussion i en modeblogg som handlar om något annat än om något är snyggt eller inte så du påpekar lite fel saker på fel ställen :P
  Dessutom skrev du just själv din personliga smak i ämnet vilket bara stödjer det jag skrev om tidigare att alla – modeblogg eller ej, bara sitter och diskuterar baserat på eget smak och tycke :P

 • Reply
  Kim
  30/07/2007 at 9:10 am

  Att ha en åsikt om något kan vara lätt, vad som är snyggt eller inte, det handlar bara om smak, och det har alla… dock är konsten att skriva om sina åsikter på ett bra sätt är desto svårare. Så enligt mig, så har “dagböcker” i alla fall substans, värdsliga problem, och inte frågan om vilken väska man ska köpa.
  Vart skrev jag om att jag köper “rätt” mönster? För övrigt så delar jag min åsikt med Daniela. Förutom att den är ful… :P

 • Reply
  Daniela
  30/07/2007 at 3:57 am

  palestinasjalar får mig att rysa för den symboliserar för mig omogna och enögda åsikter om att den starkare parten (Israel) alltid är den onda, jag blir så trött av sånt. Läser man in sig på konflikten så kanske man inser att det finns två sidor av slanten även i detta fall. Alla israeler (och all israelisk politik) är inte onda och alla palestinier är definitivt inte goda fredsälskande änglar. Den där sjalen är dessutom fruktansvärt ful enligt mig.

 • Reply
  stefanie
  30/07/2007 at 12:05 am

  har ni hört några palestinier klaga?…just wonder…

 • Reply
  Lolita
  29/07/2007 at 10:35 pm

  Kim: Jag är lika trött på de 1000-tals onödiga “dagboksbloggar” som finns därute… Och om politiska sjalar inte är din grej så förstår jag inte varför du måste köpa JUST det mönstret – det finns hur mycket olika mönster som helst att välja på. Varför inte respektera sådant som faktiskt står för något – speciellt eftersom att det är sååå jobbigt när du “blir moralpredikad”.

 • Reply
  Kim
  29/07/2007 at 10:08 pm

  Själv bryr jag mig bara om mig själv och vad som är snyggt… funkat bra för mig hittils. För mig är palestinasjalar snygga att ha på sig, dock att man får en moralpredikan av massa etikskadade vänsteraktivister eller någon av de 100tals onödiga fashionbloggar på köpet är lite av en downside tycker jag…
  Och btw så vet jag ju självklart vad sjalen står för, därför köper jag inte äkta sjalar. (nu kommer jag få så mycket skäll) Grejjen är att politiska budkap är inte min grej, man får lätt stämplar…

 • Reply
  Lolita
  29/07/2007 at 9:05 pm

  Anonym: Håller helt med!
  Lisa: Bra tänkt! :)
  Tjäder: Jaa ;)
  Ani: Jaa, problemet är ju att de flesta inte vet det! :P

 • Reply
  ani
  29/07/2007 at 8:41 pm

  om dom nu vet vad sjalen står för, så TUMMEN UPP! alla som är mot israel och för palestina är mina bästisar.. däremot är det död åt alla fjortisar som gör att jag inte längre vill bära min egen sjal…

 • Reply
  tjäder
  29/07/2007 at 8:14 pm

  han är ju så himla snygg, o jag var kär i han när han var med i dawsons creek!

 • Reply
  Lisa
  29/07/2007 at 7:32 pm

  Riktigt snyggt, both of them! Är sugen på en röd sjal, just för att få lite färg och mönster, men jag är inte alls säker på att jag ska slå till, med tanke på just den politiska innebörden..!

 • Reply
  Anonymous
  29/07/2007 at 7:24 pm

  tack, vad bra att du uppmärksammar detta! det är så många som bär denna sjal, utan att faktiskt förstå att den har ett politiskt budskap!
  man måste inte hänga på alla trender. det är så tröttsamt att se halva stan gå omkring i wayfares och palestinasjalar…..
  keep up the good work!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.