0
6 In Mode-events

Diana Orving visning

Diana Orving
Diana Orving svävar bakom bilderna från höstkollektionen :)

Dramatiskt, svart och grått med tryck framtagna i samarbete med den grafiska designern Johan Hjerpe.
Svart nät, lager av chiffong som förenas med tung viskos och ylle. Draperingar leker med silhuetten genom att samla volym på ovanliga ställen vilket gör att plaggen både döljer och framhäver samtidigt. Ungefär så upplevde jag visningen. Mina bilder blev mindre bra i det dova ljuset men passar ändå den mörka men samtidigt vackra känsla som Diana Orvings kläder väcker. Att se Dianas vänner som modeller kändes dessutom personligt och äkta.

Jag tycker att visningen var vacker och stämningsfull, som att se en gammal svartvit film där varje plagg har en egen historia att berätta. Kläderna lyckas vara både feminina, sexiga, formella och lekfulla på samma gång och skulle kunna användas både till vardags och till fest. Även om vissa enskilda plagg kan verka lite för dramatiska för vardagslivet så tror jag att det beror helt på bäraren. "Att klä sig är en ritual av både lek och mystik" menar Diana Orving.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Mark
  12/02/2007 at 6:52 pm

  Nästa gång kan du väl ta med mig på något sånt? :)

 • Reply
  Em
  12/02/2007 at 6:29 pm

  kul.. henne kände jag inte till innan ;) alltid lika kul att lära känna nya designers ;)

 • Reply
  åsa
  12/02/2007 at 5:46 pm

  Har kollat runt på olika modebloggar och , nej, Diana Orvings kläder är inget för mig. Inte alls. Dock ser hennes kläder väldigt speciella ut, samtidigt som de är oerhört enkla och jag antar att många av de som gillar Diana Orving verkligen är helfrälsta och helst inte bär något annat än hennes kläder.

 • Reply
  Lolita
  12/02/2007 at 4:52 pm

  Linn: Synd att vi inte sågs! :)
  Mark: Haha :D

 • Reply
  Mark
  12/02/2007 at 4:47 pm

  Oh my. Du skulle petat ner en bild på mig i handen på henne! :D Bara sådär.
  Men vad gulligt att du tänkte på mig! :) Nu blev jag glad!

 • Reply
  Linn
  12/02/2007 at 4:45 pm

  Jag var också där. Visste inte att det var hennes vänner som var modellerna men förstod ju att de inte var “riktiga” om man kan säga så. Coolt!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.