0
51 In Beauty

Beauty Secrets

Beauty secrets

Nu har jag gjort en liten speciell utmaning! :) Den går ut på att ni skriver upp era 9 skönhetsrutiner, eller tips.. eller hemligheter för den delen :) På så sätt kan man hjälpa varandra att hitta de där superprodukterna i hela skönhetsdjungeln.. Den som vill kan ta loggan här.

1. Clinique ansiktsrengöring mild – den här är jättebra, den rengör grundligt och lämnar huden fräsch och fin. Enda minuset är doften, men eftersom att den inte doftar något när man sköljer av så kan man använda andra parfymer osv. Jag använder den milda men den finns även för känslig hy och oljig hy :)

2. Dr Hauschka facial toner – det här är som ett ansiktsvatten gjord på naturliga ingredienser och extrakt. Den neutraliserar hyn och rengör på djupet. Man använder den innan man använder dagcremen och det här är en av mina favoritprodukter. Om man har en finne eller myggbett så kan man spreja lite och det försvinner efter kanske en dag. Dessutom är den skön att spreja på när som helst under dagen för lite refreshment :)

3. Dr Hauschka dagcreme – hehe, ja jag gillar dessa produkterna, men kan inte garantera att alla kommer att gilla dem. Antingen får de oftast ris eller ros av recensenterna men det kanske beror på att de inte passar så bra för problemhy. Om man har normal hy däremot så rekommenderar jag dessa, annars är Cliniques hudvårdsserie bättre om man behöver sköta om sin hy mer :)

4. Yves Saint Laurent Mascara – jag testade den här, och nu är jag fast. Har testat budget, har testat dyrare och Dior Show osv. Men den här är helt enkelt bäst. Fransarna klumpar inte, de blir långa och lätt böjda och har flera gånger fått höra att mina ögonfransar ser ut som lösögonfransar [den heter ju false-lash effect]. Så den här är helt enkelt bäst :D

5. Benefit eyebrow gel – i GENOMSKINLIG färg använder jag, men det fanns ingen bild.. :P Jag tycker att det är väldigt viktigt med välvårdade ögonbryn, inte tunna hårda streck. Jag gillar mina ögonbryn och formen, men dessvärre lever de ett eget liv och vill inte sitta på plats. Därför är den här perfekt, den ser så naturlig ut, formar ögonbrynen och sitter kvar hela dagen. Köpte den på sephora i Paris och nu är den slut så jag måste beställa en ny :D

6. Kamm – okej, här är mitt skönhets-tips för vackert hår: kamma, kamma, kamma :) Kamma innan du går och lägger dig, när du vaknar, och efter att du duschat. När man kammar så frigörs naturliga oljor från hårbottnen som ger håret näring och glans. Borstning däremot sliter på håret..

7. Benefits Benetint – my baby! Älskar den här produkten och har letat efter den i evigheter! Den är så himla perfekt. En vattnig vätska som appliceras på kinder, läppar eller ögon [fast jag använder den bara på läpparna]. Den går rakt in i hyn och ser helt naturlig ut, man ser den faktiskt inte. Kinderna  får bara en söt naturlig rodnad, läppfärgen kan man förstärka med flera drag av penseln och det håller i sig hela dagen. Min är nästan slut och den är köpt för två månader sen…

8. Chanel puder – när man väl får en liten finne eller så, då måste man ju vara där för att fixa till det! Därför har jag alltid Chanels stylish lilla puderdosa i väskan. Är inne på min tredje nu [de går sönder när jag tappar dem i golvet :P] och har inte tröttnat än. Asken är söt, kul att använda en sån spegel på bussen istället för en snobbenspegel :P, och pudret är bra. Det sitter på plats, är tunnt och silkeslent och doftar inte massa parfym. Dessutom kan man använda den med lite vatten och den blir till en foundation :)

9. Ögonfransböjaren – den perfekta produkten. Jag har själv mörka ögonfransar och mörkt hår så behöver ingen mascara egentligen [men det är så kul med mascara :P] så det räcker med att böja ögonfransarna lite. Men kan tycka att det är fint på blondiner också att bara böja ögonfransarna och inte måla dem. Det ser fräscht ut på nästan vem som helst och resultatet är naturligt… Aja, vare sig du väljer att använda produkten före eller efter mascaran så gör den så stor skillnad och öppnar upp ögonen.

You Might Also Like

51 Comments

 • Reply
  Veronika
  13/09/2006 at 6:54 pm

  Ansiktsvattnet fr Dr H, är det för normal hy eller är det special?

 • 1 2

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.