Working at Marc Jacobs

Working at MJ

Att få jobba på Marc Jacobs skulle väl inte heller vara helt fel! Gillar Marc Jacobs avslappnade och lediga stil, ibland med lite konstiga men charmiga inslag. Och eftersom att linjen Marc by Marc Jacobs är lite billigare än Marc Jacobs så skulle man kunna gå klädd i orginalmärket dag ut och dag in :D

Så hur skulle en försäljningsassistent behöva gå klädd inne på Marc Jacobs butiken? Det spelar nog inte riktigt lika stor roll som på Chanel men helst ska man väl vara lojal mot märket och bära upp andan som modehuset förmedlar. I Marc Jacobs fall så innebär väl det antingen trendigt i shorts eller byxor [även jeans] toppat med något stor, blommig blus eller kort feminin kavaj. Högklackat eller små ballerinasandaler i rött satintyg på fötterna och en ledig, skön klänning. Någon accessoar som ett långt halsband med något personligt hänge fungerar ju också, och även håret i någon avslappnad uppsättning eller bara utsläppt i mjuka vågor. Men nu talar vi inte flumstil a la Noa Noa [jag gillar Noa Noa men kläderna är ändå flummiga :)] utan chic, feminin stil, liksom lite "urban" [det engelska ordet och inte namnet] :)

Outfit: Marc by Marc Jacobs – om du har tillgång till alla dessa underbara kläder och en rabatt dessutom så är det inte lika svårt att vara lojal mot märket :D
Armband: Lee Angel – en söt personlig och lite "quirky" accessoar fulländer den söta och busiga stilen.
Byxor: Stella McCartney – allt behöver ju inte vara av Marc Jacobs, man skulle väl bli lite galen av att bara bära ett märke.. :P Men dessa vita byxorna går utmärkt ihop med det mesta, de kan både vara barnsliga och söta, snobbiga, sportiga, smickrande eller uppklädda. Det enda som de kanske inte är är eleganta som byxor sällan är men de funkar ändå!
Kavaj: Marc Jacobs – modehusets nyckelplagg i vår och höst måste ju vara den avskurna lilla kavajen i lätt seglarmodell med dubbelknäppning och feminina inslag som kokett krage och små fickor.
Sko: Marc Jacobs – i ljus avslappnad färg med romantiska små kristaller och träklack så är de som gjorda för promenader i månljuset [eller butikernas lampor] :P
Klänning: Marc Jacobs – för den som föredrar en mer kvinnlig stil så har Marc Jacobs en rad olika klänningar att erbjuda. Denna är en favorit. :)

Related posts:

bubble bath
anouck lepere
and monday
Posted in: Uncategorized

17 Responses to “Working at Marc Jacobs”

 1. marit says:

  när jag var i new york så gick jag in i marc jacobs affären och blev jätte avundsjuk när jag fick se att alla gick klädda i marc jacobs outfitar. jättesnygga collage du gör!

 2. lolita says:

  Emma: samma här! :)

 3. emma says:

  Skulle dö för den där outfiten!! Okej, nästan iallafall:)

 4. lolita says:

  Åh tack allihopa! :) Gillar också MJ, kläderna är som drömmar för tjejer :D

 5. Lisa says:

  Åh, kavajen var det sötaste jag sett. Kanske blir den min en dag…

 6. rn says:

  Oh I adore marc, så snygga kläder.

 7. Persita says:

  We all LOVE MJ!

 8. Sara says:

  Fint! Armbandet, skorna och kavajen var verkligen söta. :)

 9. Anna says:

  tja! hittade din blogg genom sigrids och måste säga: guud va bra den är! tycker lätt att du gör de snyggaste och framförallt mest genomtänkta kollagen!

 10. Cassie says:

  Ursnygga kollage !

 11. sanna says:

  diggar din blogg :D

 12. emma says:

  åh, vilket roligt kollage! Love MJ!

 13. Angel says:

  Hi,la grym blogg du har =)

 14. Paulina says:

  Åh vad jag gillar din blogg och dina kollage! Marc Jacobs är inte heller fel ;)

 15. sorbonne says:

  Jag älskar klänningen och skepparkavajen! Med skorna så är det verkligen Marc Jacobs :) Såå härligt.

 16. Liza says:

  I love MJ – Abspluta favvisen..

 17. sophia says:

  Den där skepparkavajen är så snygg! Nästan så man måste gå in på net a porter och checka in priset.. Eller drömma vidare om en identisk sådan jacka från t.ex Zara! :)

Leave a Replyadvertise on LOLITA blog
advertise here?