0
1 In Konst

Wayne Thiebaud och Sharon Core

Skillnaden mellan de båda konstnärernas verk ovan ter sig inte särskilt tydligt vid första anblick. Förutom de uppenbara skillnaderna, t ex att  Wayne Thiebaud var känd på 50-talet för sina tavlor föreställandes bakverk, stövlar och toaletter (?). Och att hans verk ofta klassas som popkonst på grund av hans intresse för massproduktion och populärkultur. Sharon Core å andra sidan är fortfarande en verksam konstnär som fokuserar på bakverk – fast i skulpturform.

Så är Cores verk rent utsagt okreativa kopior? Nej, Sharon Core vill helt enkelt hylla sin föregångare genom att skapa exakta tredimensionella kopior av hans verk där bakelser och tårtor trängs på små ytor med pastelliga bakgrunder och klara ljus..

Fascinerande tycker jag.. :P

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    donnasandra
    07/07/2008 at 4:44 pm

    Så länge man är öppen med var inspirationen kommer ifrån tycker jag inte heller att det är en kopia utan helt enkelt en hyllning som hon påstår. Serien konstverk kallas till och med Thiebaud vilket är toppen

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.