0
69 In Archive

Dagens fråga + tävling

Inredning

Hur ser ditt drömrum ut?
Ett av svaren vinner ett fint O.P.I-lack till ett värde av ca 150 kr :)

You Might Also Like

69 Comments

 • Reply
  Louise
  02/02/2008 at 3:17 pm

  Ljusa väggar, vita eller ljusblå, vita möbler, guldspegel, bruna möbler blandat med gamla vintage möbler. Ljust, lite lantigt men ändå så mysigt!
  Situerat i Montmartre, Paris såklart:)

 • Reply
  Jessica
  02/02/2008 at 3:04 pm

  Hoppas de inte är försent att svara :P. För mig handlar mitt drömrum nog inte mest om hur de ser ut utan mer om vart de ligger. Jag vill ha a window with a view, sen skulle jag designa rummet så att blicken drogs mot just fönstret. Där utanför skulle de finnas en stor stad eller en vacker herrgård. Man ska aldrig känna sig instängd i mitt rum ,de ska liksom kännas som man är ute fast man är inne. Alla möbler skulle liksom vara riktigade mot fönstret och allt skulle vara väldigt naturellt där inne. Så att tex ingen skrikig tavla skulle dra till sig blicken, utan all uppmärkssamhet mot
  fönstret och utsikten. Mitt rum handlar om luft och frihet.

 • Reply
  Lovisa
  01/02/2008 at 11:44 pm

  Stort och luftigt. På väggarna hänger tavlor av van Gogh och Jack Pollock. Vitt trägolv och vita väggar. Fluffiga soffor och en stor säng med många kuddar och ett duntäcke. En stor lampa i taket också så att det blir mycket ljus på vintrarna. Sen är jag nöjd. :)

 • Reply
  helen fredin
  01/02/2008 at 9:51 pm

  för att fatta mig kort: bondromantik med småblommiga tapeter och vita spetsgardiner – och gärna en vit himmelsäng med guldknoppar med en jättestor och hög spegel framför (en gå-in-garderob vägg i vägg skulle inte heller sitta fel)

 • Reply
  Jossan
  01/02/2008 at 4:08 pm

  Ett stort rum där det i det högra hörnet ska finnas en insutten, mjuk fåtölj. Bredvid ska det ligga en enorm hög ELLE-tidningar i en stapel och bakom ska det stå en golvlampa. Ett litet bord ska stå bredvid. Sängen ska stå en bit till vänster om fåtöljen och den skulle vara stort bäddad med mycket kuddar och ett puderrosa överkast. Längs den vänstra väggen skulle det vara ett fönster och längs med den andra kortsidan skulle dörren vara i höger hörn. Ett sminkbord skulle stå längs med den kortsidan och på bordet skulle det vara fyllt utav små vackra ting och söta koppar där smycken och smink skulle få trängas. Längs med den högra långsidan skulle det sitta en rad med spotlights som skulle lysa ner. Rummet skulle gå i vitt och rosa (puderrosa/gammelrosa). Det är det rummet jag försöker göra just nu, när jag ska flytta till ett nytt rum. :P

  Kul tävling!

 • Reply
  Karin
  01/02/2008 at 3:09 pm

  Ett hyffsat stort rum med vita väggar, utom en som skulle vara ett stort kollage av foton från mitt liv. Svart trägolv. En mjuk härlig, rund säng skulle platsa någonstans i rummet. Vintage-skrivbord i mörkt träslag skulle finnas, med en orkidé ståendes ovanpå. Någon slags hylla som gjorde att jag kunde visa upp alla mina fina skivomslag skulle hänga på väggen. Och här och där i rummet skulle stora staflit med vackra målningar stå. Aaah, härligt :)

 • Reply
  sunniva
  01/02/2008 at 2:14 pm

  Mitt drømmerom:
  – fin vintage tapet på veggene
  – en stor marmorpeis
  – rommet skal være perfekt belyst, med søte små knallfargede retrolamper
  – ett stort zebra skinn på gulvet foran peisen
  – oppå peisen masse søte små dekorative saker. det MÅ være fullt av dem!
  – ett par kunstverk av noen høytalere som spille herlige Goldfrapp’s “Black Cherry”
  – kjempehøyt under taket, med vakre rosetter!
  – en seng som står bak zebrateppet og peisen, slik at man kan ligge i sengen og se på flammene i peisen!
  – sengen skal ha sorte lakner og røde, rosa og grå puter!
  – pulten skal stå lenger borte, og den skal være dekket med stoff i alle regnbuens farger, og midt i det hele skal det stå to Husquarna Automatic fra 1960-1975 (jeg har de selv!)
  – på sidene og over pulten skal det være bokhyller som går fra gulv til tak, dekket med Vogue, kunst- og fashion bøker!
  – ved den ene siden skal det stå en søt liten sittegruppe med en liten, liten flatskjerm på veggen.
  – sittegruppen skal være diverse barokke stoler og puffer i forskjellige materialer og stoffer
  – i tillegg skal veggn ved siden av peisen ha ett massivt og stort kunstværk med de fineste fargene , og de vakreste former!
  – gulvet skal være av massivt tre, i en mørk herlig farge.
  – ett stort walk-in-wardrobe fullt av vakre Marc Jacobs sko, vintage kjoler og fantastiske vesker på rekke og rad.
  – dørene til walk-in-wardrobe’n skal være gamle dører med snirkler utskjært i tre. og den skal være malt i high-glossy mørkegrått.
  – inne i walk-in-garderoben skal det være e stor vegg dekket med speil, fra gulv til tak. det skal også være ett sminkebord av speil i den andre enden, og midt i rommet skal det stå en stor puff i zebra-skinn.
  – i taket på garderoben skal det henge en gigantisk lysekrone av klare fine krystaller!

  – og selvsakt skal alle mine beste venner mingle med de små vippige kjoler og super høye klakcer sine Killarna skal røyka cubanske sigarer i deres
  mørkegrå skjorter og fine hatter.

  I så skal vi alle drikke coctils så det holder!

  (håper du forstår min norsk)

  That’s fashion!

 • Reply
  Maria
  31/01/2008 at 10:34 pm

  Mitt dröm rum skulle vara ett stort och lufftigt rum , men ändå mysigt med massa luddiga kuddar lite här och var. Rummet skulle ha två stora glas dörrar så att man kunde se ut, och utan för skulle man se havet. Man skulle kunna ligga i en hängmatta nära dörrarna/fönsretna så att man kan skymta ut & se havet där utan för. På vintern ska man kunna värma sig i en öppen spis, den öpnna spisen är vit som nästan allt annat i rummet. Förutom en fond vägg som är lite blå / ljus blå (snygg blå) insperared. De ska hänga ett fise nöt i taket med lite snäckor och prynads sjöstjärnor. De ska finnas en vit mysig soffa med massa vita mysiga kuddar. Golvet ska vara parkett och på väggarna ska de sitta svart vita tavlor med bilder som jag själv tagit. Mitt i rumet ska de vara en slags inbygd sittplats. såvr att förklara. De ska också vara en upphöjning där soffan står , så att de blir lite mys stämingen när man kommer ner till hängmattan och glas fönstrena och de hehe. Rörig beskrivning jag vet , men så skulle mitt dröm rum se ut.
  ha de bra! & rolig tävling föressten!

 • Reply
  DONNASANDRA
  31/01/2008 at 10:19 pm

  Vitbetsat golv, självklart högt i tak och höga djupa fönster. Tapeterna får vara vitgrå i medaljongmönster och möblerna ska vara i rokoko och ett par rustika. En rokokosoffgrupp exempelvis och mitt antikbetsade kistbord. En vacker skärm att byta om bakom också.

 • Reply
  Lina
  31/01/2008 at 9:51 pm

  Jag vill ha ett väldigt enkelt, stilrent och romantiskt rum.
  Vinröda väggar, stor säng med svart ganska maffig sängram i stål. Ovanför en svartvit stiluett av en kvinna, målad direkt på väggen. Och ljust trägolv med en svart rund matta med vita möster i.
  Vita gardiner med röda sidenkanter.

  Så enkelt vill jag nog faktiskt ha mitt drömsovrum :)

 • Reply
  F.s
  31/01/2008 at 8:13 pm

  Nästan i lite stil som det på bilden fast inte sånna färger
  , mer svart och vitt, och högt i taket , och så ska det ligga i en hög lyxig byggnad inne i stan där jag har högsta våningen helt för mig själv. sen så ska det ha ett stort kök och världens största gaderob. Om bioanläggning .

 • Reply
  Sara
  31/01/2008 at 7:56 pm

  Golv: gamla plankor.

  Väggar: vita.

  Tak: högt. Stuckatur och takrosett, kristallkrona.

  Möbler: kakelugn i ett hörn, vit soffa och mörka träslag. En fåtölj i rokoko som bryter av. Och en liten hög med vackra böcker i den djupa fönsternischen.

 • Reply
  Elin
  31/01/2008 at 7:40 pm

  Mitt dröm rum :Hela rummet skall vara i vitt, väggar säng, ALLT! Utan… en av väggarna där jag ska ha massvis av foton på min familj & mina vänner & ramarna ska gå i alla färger mellan himmel & jord.
  Och även en STOR rund matta i en stark färg, på min dröm matta ligger min efterlängtade vovsing.

 • Reply
  Annie
  31/01/2008 at 7:29 pm

  Vill bara säga tt alla verkligen beskriver sina drömrum jätte bra. Man kan verkligen se dem framför sig.

 • Reply
  Annie
  31/01/2008 at 7:22 pm

  Jag vill att mitt rum ska vara stort och väggarna ska va ljusgröna meddans en vägg ska ha mönster tapet. En tapet som ser ut som en skog. Sen vill jag ha en massa växter, en himmelsäng i vitt tyll men små fjärilar på. Det ska kännas som jag sover i en skog. Möblerna är i mörkt trä och jag ska ha en walk in closet som ser ut som man går in i ett träd. Dessutom vill jag ha en stor balkong med en hamock på, utsikten från balkongen är som om man både rakt utför en klippa. Jag vill se berg, dalar, regnskog och vakra vattenfall. Ett rum som ger frid och lugn, som min egna lilla regnskog. :) Låter som en drömplats för mig.

 • Reply
  Annelie
  31/01/2008 at 7:16 pm

  mitt drömrum har vita väggar för att ljusa upp livet, trägolv för att ge rummet liv och textiler i fina färger som gör en glad!!

 • Reply
  Isabella
  31/01/2008 at 6:58 pm

  MITT DRÖMRUM ÄR RIKTIGT MYSIGT & LYXIGT. DET SKA VA MJUKT, OCH DET SKA TILL OCH MED FINNAS EN KYL MED TYP CHAMPAGNE I. RÖTT…ROMANTISKT..EN HJÄRTFORMAD STOR SÄNG MED KUDDAR I OLIKA NYANSER..SIDEN..WALKIN CLOSET.MUMMS..NU TÄNKER JAG MIG SOVRUMMET. :-)

 • Reply
  Alma
  31/01/2008 at 6:37 pm

  ååh, jag vill ha ett lagom stort rum (ganska stort, men inte som en hel lägenhet…), med latte- väggar, och en fondvägg med en brun tapet med stora guldiga & bruna krusiduller eller blommor. En stor säng, och ett sminkbord med spegel.
  En GIGANTISK walk-in-closet fylld med underbara kläder och en hel vägg med skor och väskor!
  nej, det låter faktist inte så dumt…

 • Reply
  Anna
  31/01/2008 at 6:24 pm

  Högt i tak, vackra takbjälkar. Gärna lite lantligt och romantiskt, fast ändå modernt. Bra förvaring så man slipper ha saker framme, inget plotter!

  Färgerna skulle gå i svart, vitt och skogsgrönt.

 • 1 2

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.