0
7 In Konst

Mark Ryden på Lars Bohman?

Mark Rydén
Sagolikt stört…

Lowbrow art movement är ett ganska okänt begrepp inom den svenska konstdebatten. Mestadels för att pop-surrealism anses vara kitsch och en smaklös uttrycksform som finkonstens elitistiska aktörer inte vill förknippas med. Det verkar finnas en outtalad regel inom konsten att det som är populärt automatiskt blir ett hot mot den goda smaken och ska ovillkorligen tigas ihjäl. Lowbrow handlar mycket om illustration, streetart och japansk kawaii-estestik. Och ja, mycket är faktiskt rent skräp. Men inte Mark Ryden.

Jag skulle gärna vilja se hans miniatyrer (verken är otroligt små i verkligheten) i en utställning på Galleri Lars Bohman. Mark Ryden skulle passa in tillsammans med Lena Cronqvist, Linn Fernström och Ernst Billgren därför att hans bildspråk är minst lika förtrollande, sagolikt och till och med stört som deras. Jag gillar det.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Vendela.
  13/11/2007 at 9:16 pm

  åh, gillar verkligen Lena Cronqvists bilder. :)

 • Reply
  Misha
  12/11/2007 at 4:09 am

  Ja jag har sett de där bilderna av artisten förut. Älskar den lite bisarra känslan som hänger över dem. Men fan va bäst, ett téparty i skogen! Vilken briljant idé… om det var sommar… i Sverige. I australien e det för varmt för att dricka té i solen. Om det inte är isté…

 • Reply
  caroline
  11/11/2007 at 9:31 pm

  gillar den, ganska speciell! Tycker om flickan med rött hår och en hjort(?) på huvudet

 • Reply
  DONNASANDRA
  11/11/2007 at 7:02 pm

  Vilken knepig men söt bild :-)

 • Reply
  LisaMarie
  11/11/2007 at 6:56 pm

  Ush den där tavlan gillade jag inte alls måste jag säga:p Tycker nästan såna är lite otäcka :p

 • Reply
  Anonymous
  11/11/2007 at 6:42 pm

  snygg bild!!

 • Reply
  GILA
  11/11/2007 at 5:35 pm

  förstår inte vart du hittar alla fina bilder

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.