0
10 In about Lolita

Arg.

No

Filmen Stardust var en riktig besvikelse. Se den inte.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  natta
  07/11/2007 at 6:43 am

  Har försig inte läst boken, men filmen var lite uttjatig på något sätt. På vissa ställen kunde den vara lite rolig och charmig, men hälften av tiden satt man och himlade för ögonen för den tog upp alla vanligaste Fantasy-clichéer…

 • Reply
  vendela
  05/11/2007 at 5:28 pm

  Jag måste säga att jag håller med dig! Skrev själv en recension på filmen för någon vecka sedan. Jag tycker väldigt mycket om boken och det kom därför inte som någon större överaskning när filmen visade sig vara väldigt… intetsägande. Magin saknades.

 • Reply
  Olivia
  05/11/2007 at 3:41 pm

  Hur kan du tycka så?!
  Den är ju verkligen skitbra, en utav de bästa filmer jag någonsin sett!!! Och jag är ett stort film-fan!
  Lyssna inte på Lolita för just nu har hon verkligen dålig smak!!!

  (förlåt, men i vanliga fall så har du så underbar smak, när det gäller inredning och mode!)

 • Reply
  Anonymous
  05/11/2007 at 3:25 pm

  uenig. såklart må de være naive eller “arge” hele tiden. det er et eventyr. det er et av sjangertrekkene.

 • Reply
  doh
  05/11/2007 at 8:20 am

  stardust är en bra film för att det är en feelgood film, man vet vad man får när man ser den.

  den kommer inte vinna någon oscar men är man ute efter en bra saga ska man se stardust :)

  vill man ha lit emer utveckling av karaktärer bör du läsa boken. neil gaiman är en fantastisk berättare, boken är (kanske inte helt oväntat) mycket bättre än filmen.

  ett annat tips är böckerna anansi boys (en helt fantastisk “saga”) och american gods, skriven även de av neil gaiman. de böckerna är väldigt olika varandra men ger ändå en bra bild av neil gaiman som författare tycker jag.

  och så kan man såklart läsa neverwhere och coraline :)

  sandman har jag aldrig varit ett fan utav.

 • Reply
  Julia
  05/11/2007 at 6:09 am

  oj, nu blev jag kluven. min syster kom hem härom veckan och var helt lyrisk och sa gång på gång att jag skulle se den.. hm.. :)

 • Reply
  Lolita
  04/11/2007 at 11:41 pm

  Nicole: Tycker att manuset var botten, superfånigt. Skådespelarna var så överdrivna, inget kändes trovärdigt; skulle de spela naiva så var de n-a-i-v-a och var de arga så var de ARGA. Det fanns heller ingen utveckling hos karaktärerna, de nådde inga höjdpunkter, dalade aldrig och de hade framförallt absolut inga motiv till sitt beteende. Varför kunde inte Claire Danes visa att hon var lycklig på något annat sätt än att lysa konstgjort? Typ använda sig av frånvaro och närvaro. Lysa med sina känslor. Räckte inte hennes skådespelartalang till för att visa känslor på duken? Alla deras personlighetsdrag var också så överpresenterade – jag tycker snarare att det är situationen som visar personligheten. Är man naiv så behöver man inte vara naiv hela tiden utan man kan visa det under speciella ögonblick… Sen tycker jag inte att någon i filmen var särskilt sympatisk – något som ju känns ganska viktigt om man ska bry sig om karaktärerna i två timmar.. :P Men det här är bara mina tankar, inget säger ju att jag har rätt.

 • Reply
  Nicole
  04/11/2007 at 11:32 pm

  Jag tyckte verkligen om filmen.
  Hur kommer det sig att du tyckte att det var en sådan besvikelse?

 • Reply
  LisaMarie
  04/11/2007 at 11:30 pm

  Jasså? Jag som precis har fått den varmt rekommenderat av en god vän som brukar ha rätt lika smak som jag.. Men varken hon eller jag har läst böckerna, det kanske du har?

 • Reply
  Anonymous
  04/11/2007 at 11:27 pm

  Hehe, jag såg den igår och tyckte jättemycket om den. Men så är jag också ett stort fan av Neil Gaiman som författare, kan tänka mig att den är sämre om man inte läst boken (som inte är för barn) innan. Filmen har sen blivit lite ändrad från hur det går i boken, och lite mer kommersialiserad.

  Jag trodde absolut inte att det skulle vara barn i salongen när jag och min kille gick, men det blir väl så när det är ifrån 7 år. Irriterande.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.