0
7 In Inspiration

Det förflutna lockar

Det förflutna

På senare tid inspireras jag otroligt mycket av det förflutna. Fellinifilmer, Audrey, modehistoria, TCM… Kanske är det för att modet har tagit oss till en punkt när där vi själva skapar det vi har på oss genom att hämta inspiration från det förflutna och översätta det till dagens mode och vår egen personliga stil. Kanske är det för att jag skrivit några ‘Modehistoria‘-inlägg så nyligen och är påverkad. Det finns enkla och svåra tolkningar men det som står klart är att det förflutna lockar. Och det inspirerar

Ikväll ska jag nog försöka hinna se någon klassiker. Några tips? :)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Caroline
  19/09/2007 at 1:34 pm

  Nu vet inte jag vilken typ av filmer du föredrar, men en klassiker jag verkligen vill rekommendera är “Utpressning” (“The Big Sleep”) med Lauren Bacall och Humphrey Bogart. Det är en s.k. film noir med allt vad det innebär av privatdeckare, glamourösa kvinnor och regniga miljöer.
  Låt oss veta vilken film du valde! :)

 • Reply
  Anna
  19/09/2007 at 1:11 pm

  Jil Sander är en storfavorit just nu och klänningen gör en ju inte besviken. Ett riktigt bra filmtips är filmen Repet av Hitchcock.

 • Reply
  S.A.N.D.R.A
  19/09/2007 at 12:52 pm

  åhh, vacker klänning ! :D kram

 • Reply
  Nadja
  19/09/2007 at 12:14 pm

  Jag älskar de flest filmer med Audrey Hepburn, Breakfirst at tiffanys, sabrina, funnyface, roman holyday osv.. Hoppas du får en trevlig kväll:)

 • Reply
  Mi
  19/09/2007 at 9:29 am

  Klassiskt och ursnyggt :)
  // Mi.

 • Reply
  Soso
  19/09/2007 at 7:58 am

  Kan inte låta bli att tänka på ett Top Model-avsnitt där en av tjejerna med modelldrömmar har en stor Audrey Hepburn-hatt, och säger att hon älskar allt med Audrey, och “I just loooved her in Lunch at Tiffany’s!” Tyra säger “LUNCH at Tiffanys?!”. Så roligt.

 • Reply
  Natalie
  19/09/2007 at 7:47 am

  Vilken underbar klänning! Och vad roligt det är att se lite bilder på dig! Mer sånt..

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.