0
25 In Travel

Köpenhamn?

Köpenhamn
…minns inte vart jag hittade illustrationen, säg gärna till om ni vet vem illustratören är.

Jag vill resa bort! Mor och jag försöker redan få in en liten weekendresa i schemat om någon månad och nu har jag fått mig en idé – kanske Köpenhamn? Har aldrig varit där och alla pratar ständigt om hur underbart det är, lite nyfiken blir man ju! Så… Har ni några bra tips? Eller något att säga i övertalande syfte? :)

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply
  Kajsa
  20/09/2007 at 12:47 pm

  Var i Köpenhamn för två veckor sedan knappt nu och strosade runt med bästa vännerna. En superstad om man vet vad man vill ha! Faktiskt min favorit hittills av huvudstäder.
  Dock ska jag tipsa om den underbara gatan, som jag dock inte kan komma på vad den heter, som ligger jämte Ströget (heter typ något som andre ströget) och är en underbar del av Köpenhman där den gamla strukturen av staden finns kvar. Intimt, mysigt och otroligt vackert på sina ställen med massor av små butiker med ny design, second hand och små vackra och konstiga saker. Blir lätt att man bara går på Ströget och hamnar i alla de vanliga affärerna och turistfällorna, tyvärr. Och Nyhavn får ju inte heller missas egentligen. Går också att hitta bra shopping där och jag har flera gånger varit med om att man gjort modefotograferingar där med husen, havet och de öppna ytorna som panorama bakom.
  Men som sagts innan, Danmark har knasiga öppettider jämfört med många andra länder. På lördagar stänger de ofta 12, 13 på eftermiddagen eller har inte öppet alls!

 • Reply
  Sofia
  19/09/2007 at 2:25 pm

  Om ni åker till Köpenhamn, tänk då på att alla affärer är stängda på söndagar.

 • Reply
  Sofia
  19/09/2007 at 11:18 am

  Köpenhamn är helt underbart! Åker du dit i december har de dessutom storjulmarknad på tivoli, riktigt mysigt ;) Jag ska dit då!

 • Reply
  contaqt
  19/09/2007 at 7:26 am

  köpenhamn är bara så mysigt.. alla kakor och bullar på cafeerna är skitstora!!

 • Reply
  Susanna
  18/09/2007 at 10:59 pm

  Köpenhamn är underbart fint :)
  Massor med bra shopping dessutom!

 • Reply
  Pernilla
  18/09/2007 at 9:24 pm

  Jag älskar Köpenhamn, vad där 06 och det är underbart. Och om du inte har vart där innan, så åk dit! Köpenhamn vill man verkligen inte missa! Själv funderar jag på en tripp till London under hösten :)

 • Reply
  popbejb
  18/09/2007 at 7:19 pm

  jag älskar köpenhamn! Du får inte missa urban outfitters, som ligger brevid gucci, alla köpcenter mitt i stan (minns inte namnet på det nu), ströget, de små söta smågatorna som man kan gå lite vilse i runtomkring ströget. Sen ska man luncha vegetarisk urgod buffé på RizRaz och dricka gott danskt kaffe på bokcaféet. Köpa billiga blommor är också ett hett tips. Och så måste du åka demonen på tivoli och äta churros.

 • Reply
  mimmi
  18/09/2007 at 6:29 pm

  Som Malmö-bo har man ju varit där otaliga gånger. Jag antar att det är shopping du är ute efter, och isåfall kan jag verkligen rekommendera Köpenhamn. Här finns både grym second hand, budget och lyx. Dessutom är det en underbar atmosfär i hela staden, alla Köpenhamnsbor är urtrevliga och byggnaderna är jättevackra.
  Om ni bestämmer er för att åka dit så rekommenderar jag att ta en dag och gå på Ströget och i övriga centrum, och en dag till att hyra cyklar och cykla utanför själva centrum (t ex till Nörrebro), där kan man verkligen hitta guldkorn! :)

 • Reply
  Felicia
  18/09/2007 at 4:23 pm

  Vill du ha en sida där du kan snacka med andra tjejer eller uttrycka vad du känner? Bli medlem på tjejsidan!

 • Reply
  Anna
  18/09/2007 at 4:16 pm

  Köpenhamn är alltid mysigt!

 • Reply
  Siri
  18/09/2007 at 3:36 pm

  Jag var i Köpenhamn i Juli, och det är verkligen en underbar stad! Byggnaderna är jätte vackra och jag tycker att det är en superhärlig atmosfär.
  Det finns bra shopping och jag har många adresser att tipsa om, men istället för att bara rabbla så kan du säga vad du “söker”. Ströget som är som Drottninggatan, är inget att rekomendera. Det är enligt mig inga bra äfferer, men det kan vara rolig att ha gått på iallafall. Det är parallelgatorna från Ströget som är dem man sak besöka! Hoppas du har det trevligt!

 • Reply
  Pernilla
  18/09/2007 at 3:25 pm

  Åk till Köpenhamn.
  Bo i Nyhavn.
  Massa bra restauranger.
  Kolla inlägget i min blogg från den 25/7 2007 så får du se lite bilder.
  Sen är det ju shopping to die for på Ströget. =)
  Kolla på http://www.hotels.com för att hitta bra priser.
  Trevlig resa
  MVH
  Pernilla

 • Reply
  karinsblogg
  18/09/2007 at 3:12 pm

  jag har faktiskt aldrig varit där jag heller! Men det verkar ju mysigt där! Kram – Karin

 • Reply
  Amanda
  18/09/2007 at 2:56 pm

  Åh åk dit! Jag var där i somras! Det är verkligen jättefint. Föurrutom shopping kan jag rekomendera båtsightsing..jättefint!

 • Reply
  Ellen
  18/09/2007 at 2:52 pm

  Köpenhamn är grymt! Underbart!

 • Reply
  Josefin
  18/09/2007 at 2:09 pm

  Jag gillar köpenhamn. Känns enkelt men snyggt och väldigt stilrent. Jag var där för ett par år sedan med min familj och då tittade vi mest på möbel- och inredningsbutiker, därför vet jag inte så mycket om klädutbudet. Men det är verkligen väl värt ett besök!

 • Reply
  baa
  18/09/2007 at 2:07 pm

  Jag tyckte inte att köpenhamn var så fint. Luktade rätt äckligt på gatorna, och shoppingen var väl sådär. Antingen jättedyrt eller asså finns det i Sverige, typ . Men det är säkert roligare om man reser med någon som känner till alla bra ställen :)

 • Reply
  Helena
  18/09/2007 at 2:05 pm

  Du kommer älska Köpenhamn! Men se till att inte bara vandra runt på Ströget.. Alla smågatorna runt omkring är super. Massvis av härliga småbutiker! Och Magasin hör liksom bara till.. :)

 • Reply
  Agnes
  18/09/2007 at 2:03 pm

  Jag tycker helt klart att du ska till Köpenham. Där är så fint! FInns jätte måga små,mysiga butiker men också stora varuhus…finns allt i köpenham! :D

 • Reply
  Anonymous
  18/09/2007 at 1:46 pm

  Käpenhamn är helt underbart! Var där i sommras, det är lite som Stockholm men ändå inte. Ströget är väldigt mysigt men det är bättre den sista biten (det beror ju iof på vilket håll man kommer ifrån), den första biten är väldigt stökig och jobbig bara. Men allt som allt är det en jätte mysig stad och är definitivt värd och besöka.

 • Reply
  Kajsa
  18/09/2007 at 1:39 pm

  Köpenhamn är underbart!
  Åk dit!
  Illum Bolighus, Magasin du Nord och Ströget är heta shoppingtips.
  Så finns det massor av mysiga caféer också!
  Lycka till!

 • Reply
  Rouaa
  18/09/2007 at 1:36 pm

  ströget får ni självklart inte missa. :) Köpenhamn är en sjukt mysig stad. Jag och Mike snackade/snackar om att flytta dit i framtiden. det är inte speciellt långt bort om man bor i Malmö :)

 • Reply
  R
  18/09/2007 at 12:37 pm

  Krystalgade- ett måste!!! Här ligger det schyssta butiker på rad. Henrik Vibskov, Wood wood och butiken ParisTexas för att bara nämna några.

 • Reply
  juliaPERSSON
  18/09/2007 at 12:32 pm

  Jo, Köpenhamn är absolut ett bra ett resemål. Riktigt mysigt och bra shopping! Bor i skåne så det bli lite Köpenhamn resor för mig då och då. Men jag tycker absolut du borde åka dit. Ha det bra.

 • Reply
  Danni
  18/09/2007 at 12:29 pm

  Köpenhamn är en otroligt mysig stad! Min mamma jobbade där i 2 år så jag har varit där en hel del de senaste åren och man blir bara mer och mer förtjust i staden ju mer tid man spenderar där. Det finns oändligt många mysiga kullerstensbelagda smågator och en massa härliga små affärer där man kan gå omkring och kika i timmar. Mina favoriter är By Malene Birgers flaggskeppsbutik där man förutom deras vanliga, ljuvliga kläder, kan spana in guddomligt fina galakläder värda en förmögenhet och dröma sig bort, utan snorkiga butiksbiträden! Mysiga caféer finns det också många av, dock är det rätt dyrt men är man på weekendresa så är man!
  Det bästa med köpenhamn är nästan att det ligger så pass nära men det känns ändå så mycket mer kontinentalt än Stockholm… Det var mina tankar om Köpenhamn (en kortfattad version), det vore kul om du åkte dit bara för att läsa om dina reflektioner sedan :)
  Lycka till med letandet!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.